Jihočeské bosáky - drbáky
Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle Bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k nim výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.
Suroviny pro 1 dávka
asi 12 kusů podle velikosti
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 862 kJ / 2 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,70 g |
Tuky | 10,68 g |
Vláknina | 41,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 7,77 g |
Sacharidy | 426,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky nakrájíme rohlíky na menší čtverečky. Omyté brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle na jemno. Podle chuti osolíme, dobře ručně promícháme a vytvoříme pevné koule.
Krok 2: Na tácek vysypeme solamyl (podle počtu dělaných bosáků) a koule v něm obalíme ze všech stran.
Krok 3: Dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme 10 minut.
Krok 4: Po uvaření bosáky vyndáme a krájíme na půlky.
Zveřejněno 19. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Moje poznámka
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Nejnovější recepty
Zabaglione s jahodami
Přidáno před 11 hodinami
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno před 17 hodinami
Spicy chicken tenders
Přidáno před 18 hodinami
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno 31. 5. 2025 12:12
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté tlačené koláčky
Teruli před 3 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí
martiline před 10 hodinami
Krkovička na houbách sušených a nakládaných
MarcelaPa před 11 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Irena_Hrr před 12 hodinami
Rychlý čočkový salát
Cejenka před 12 hodinami
Medová kuřecí prsa
Gustavo před 12 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Renefer před 13 hodinami
Jahodová zmrzlina
Vilem1 před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Cejenka před 14 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Jana Jurikova před 15 hodinami
Tématické fráze:
knedliky drbaky,
knedlíky bosáky,
knedlíky recepty bosáky,
knedlík bosák,
knedlík drbák,
bosáky knedlíky,
bosak knedlik,
jihočeské knedlíky,
bosaky knedlik,
jihočeské recepty,
drbáky knedlíky,
jihočeský knedlík,
bosaci,
bosaky se zelim,
recept na knedliky bosaky,
chlupaté knedlíky bosáky recept,
bosáky s rohlíky,
knedlik drbaky,
bosáky z rohlíků,
jak se vaří bosáky
Suroviny:
brambory,
rohlík,
solamyl,
sůl
Komentáře (23)
Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.