Postup přípravy
Krok 1: Úhoře nakrájíme na špalíčky o délce cca 5 cm.
Krok 2: Uvnitř ho vytřeme česnekem utřeným se solí. Vnější strany osolíme, okořeníme a posypeme bylinkami. Nechala jsem ho v lednici odležet přes noc, aby se maso dobře propojilo s vůní bylin.
Krok 3: Druhý den uvaříme brambory téměř doměkka, nakrájíme je na výseče a vložíme je do pekáčku vytřeného máslem.
Krok 4: Posolíme, také ochutíme bylinkami a mezi ně vložíme kousky naloženého úhoře. Pečeme do změknutí masa a zezlátnutí brambor.
Zveřejněno 29. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úhoř pana D.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mgx1
Moje poznámka
Úhoř pana D.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mgx1
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 1 hodinou
Korejský salát z okurek
Přidáno před 17 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 35 minutami
Fazolový salát
Anna.Milkova před 36 minutami
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 1 hodinou
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 1 hodinou
Rýžový nákyp
Tereziena před 4 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 5 hodinami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 11 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 13 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 13 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 13 hodinami
Tématické fráze:
uhor recept,
recept na uhoře,
uhoř recepty,
úprava uhoře,
uhoř na grilu,
recept uhoř,
recepty na úpravu úhoře,
jak udělat úhoře,
uzený úhoř recept,
recepty na uhore,
jak upravit uhoře,
recepty úhoř,
recepty z úhoře,
recepty uhor na grilu,
jak zpracovat uhoře,
jak upéct úhoře,
příprava úhoře,
uhoř,
grilovany uhor,
úhoř úprava
Suroviny:
úhoř,
česnek,
sůl,
máslo,
kmín celý,
pepř citronový,
bylinky,
brambory
Komentáře (23)
Nicméně vypadá to na skvělou pochoutku
Veroniko, recept, co jsi sem napsala, nemusí být špatný, vynikne chuť úhoře a petrželka se k němu výborně hodí a vařené brambory - posolené asi byly, bych rozhodně nenazvala, že je to " bramborovej hnus."
Koukala jsem nějaký film o Angličanech a jejich úhoří specialitě a dodnes se mi zvedá žaludek,jenom když si na úhoře pomyslím.
Recept přikládám,tak jak jsem ho viděla.Vaření tohoto receptu je jenom na Vaše vlastní nebezpečí ,všechnu odpovědnost odmítám.
Dáme do hrnce vodu a celou petrželovou nať i se stonky asi tak kilo.Nakrájíme úhoře s kuží a hodíme ho tam. Vaříme. Pak si uvaříme brambory slejeme a nahrubo rozšťoucháme.Bez másla,mléka atd. Pak na talíř dáme ten bramborovej hnus a na to nakladame úhoře i s tou vyvařenou celou natí a vodou. Anglická specialita.