Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem ze šťávy rakytníku

Džem ze šťávy rakytníku je opravdovou vitamínovou bombou, která kombinuje jedinečnou, lehce kyselou chuť rakytníku s příjemnou sladkostí. Tento džem nejenže osvěží vaše ranní pečivo nebo jogurt, ale také posílí imunitu díky vysokému obsahu vitamínu C. Zkrátka přírodní energie v každé lžičce.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Herbateka Herbateka

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie41 336 kJ /
9 880 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky120,00 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 160,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z rakytníku ostříháme větvičky i s plody a uložíme je do mrazáku. Zmrzlé plody obereme, větvičky odstraníme a necháme v míse rozmrznout. Krok 2: Následující den plody propláchneme studenou vodou, aby byli čisté a umeleme je v mlýnku na ovoce. Krok 3: Šťávu z plodů přivedeme k varu, přidáme cukr a dva sáčky Dr. Oetker Gelfix 2:1. Krok 4: Provedeme zkoušku na talířek a pomocí trychtýře přelijeme do zavařovacích sklenek. Krok 5: Sklenky na 5 minut otočíme dnem vzhůru, potom otočíme zpět a přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout.

TIP: Jak můžeme využít rakytník

Zveřejněno 8. 2. 2014

Poznámka autorky Herbateka

Vylisovaná semena, slupky a jiné zbytky sušíme k dalšímu případnému využití. Rakytník je velmi kyselý, proto vůbec nebude vadit, když se přidá více než 1:1 cukru. Rakytníkový džem je také vynikající v horkém černém čaji. Přeji dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem ze šťávy rakytníku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMWy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem ze šťávy rakytníku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMWy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mám malé stromky musí být samec a samice jinak nerodí, ale příští rok už něco bude, dík za recept,stahuji.:-):-):yes::yes:

Ja ani neviem, co je rakytnik...tak neviem posudit ako chuti dzem, ale mate tak prenadherne fotenie...:-O

To je opravdu paráda. Jen nyní už rakytník neseženu, ale příští rok udělám. Jsem z toho nadšený. kdybych mohl dal bych více bodů. Nejde to. Tak aspoň + bodík 4
Jsem schopný i koupit sazenku a na zahradě zasadit, tak mne to nadchlo.

Džem dělám hodně podobně. Už nám konečně začal plodit.:-p:-p:-p:yes::yes::-K

:-K:-p:yes: ale kde sehnat Rakytník? Jinak moc pěkné :-)

Tématické fráze:
rakytníková šťáva recept, rakytníková štáva, rakytnikova marmelada, rakytníková štáva-recept, recept na rakytníkovou šťávu, recept rakytníková šťáva, využití rakytníku, co z rakytníku, rakytnik recepty, domácí rakytníková štáva, co udělat z rakytníku, rakytníková šťáva recepty, co z rakytníku recepty, co se dělá z rakytniku, recepty z rakytniku, zavařenina z rakytníku, jak se dělá štava z rakytniku, rakytníkový džem recept, jak se dela rakytníková šťáva, rakytníková marmeláda s jablky

Suroviny:
rakytník, cukr krupice, gelfix 2:1

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu