Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 129 kJ / 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,69 g |
Tuky | 21,35 g |
Vláknina | 9,95 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 117,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kvásek odebraný 5-7 gr a 50 gr vody + 50 gr žitné mouky pořádně promícháme a necháme zhruba 10-12 h kvasit v pokojové teplotě.
Krok 2: Pak všechny ostatní suroviny smícháme v robotu nebo pekárně dohromady do těsta a dáme kynout cca 1,5-2 h.
Krok 3: Potom pořádně propracujeme těsto pomocí karty, několikrát přehneme, aby se vytlačil přebytečný vzduch.
Krok 4: Pak dáme opět kynout na zhruba 1,5 h.
Krok 5: Pak vyválíme plát, necháme zhruba 20 min. odpočinout.
Krok 6: Nachystáme si suroviny, které chceme na pizzu - nepsala jsem do úvodu záměrně, to si každý zvolí.
Krok 7: Potřeme směsí těsto po okraj.
Krok 8: Pak přidáme buď rajčata nebo smetanu jako základ, ostatní suroviny co nám chutná a pečeme na 275°C po dobu cca 8-10 min horkovzduch nebo poznáme dle barvy.
Zveřejněno 17. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí pizza z žitného kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vkk
Moje poznámka
Domácí pizza z žitného kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vkk
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 20 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 53 minutami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 9 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 11 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 12 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 13 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 13 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 13 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 14 hodinami
Tématické fráze:
kvásek na pizzu,
pizza z žitné mouky,
testo na pizzu z kvasku,
pizza testo z kvasku,
pizza ze žitné mouky,
jak se dělá kvásek na pizzu,
pečivo z kvásku,
pizza kvásek,
domácí kvásek,
domácí pečivo z kvásku,
těsto na pizzu z zitne mouky,
recepty na pečivo z kvásku,
smetanový podklad na pizzu,
kvaskova pizza,
kvásek pizza,
domácí žitný kvásek,
žitný kvásek recept,
jak udělat kvásek na pizzu,
kvásek těsto na pizzu,
jak se dělá kvasek
Suroviny:
mouka žitná hladká,
mouka hladká pšeničná,
kvas žitný,
mouka žitná,
voda,
odlitek od kvásku,
mouka,
olej olivový,
máslo,
sůl,
voda,
olej olivový,
bylinky,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl mořská,
Komentáře (7)