Postup přípravy
Krok 1: Velká prsa rozkrojíme naplacato na dva řízky (u malých to není nutné) a z těchto nakrájíme kousky velikosti sousta.
Krok 2: V misce maso osolíme, opepříme, zakápneme olejem, zasypeme nahrubo pokrájenou petrželovou natí, zalejeme vínem a necháme chvíli marinovat.
Krok 3: Na lastury dáme po kousku masa, přidáme pláteček česneku a trošku marinády.
Krok 4: Lastury poskládáme na plech a krátce (asi 3 minuty) grilujeme pod rozžhaveným tělesem (nebo pečeme v rozpálené troubě).
"Ústřice" jsou hotové, když maso žárem jen tak tak zbělá, ale uvnitř už není růžové (zkusit kousek).
Podáváme poteplu, případně s měsíčky citronu a bílým pečivem.
U nás je u tohoto předkrmu spotřeba pečiva minimální, na rozdíl od spotřeby suchého bílého...
Poznámka:
Pokud nejsou k dispozici vhodné lastury, lze použít mističky které se zdají být vhodné, nebo "ústřice" grilovat přímo na vhodném tácu a i na něm následně podávat...
"Ústřice" jsou hotové, když maso žárem jen tak tak zbělá, ale uvnitř už není růžové (zkusit kousek).
Podáváme poteplu, případně s měsíčky citronu a bílým pečivem.
U nás je u tohoto předkrmu spotřeba pečiva minimální, na rozdíl od spotřeby suchého bílého...
Poznámka:
Pokud nejsou k dispozici vhodné lastury, lze použít mističky které se zdají být vhodné, nebo "ústřice" grilovat přímo na vhodném tácu a i na něm následně podávat...
Zveřejněno 25. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ústřice sv. Mikuláše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w51M
Moje poznámka
Ústřice sv. Mikuláše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w51M
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 1 hodinou
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 9 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový chleba III.
HanaS92 před 3 minutami
Krémová pórková polévka
TondaS před 49 minutami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 1 hodinou
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 1 hodinou
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 1 hodinou
Vepřové s hlívou ústřičnou
Sahula před 1 hodinou
Kuře na paprice se smetanou
MiskaM před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Sahula před 2 hodinami
Domácí pizza
ne.honzula12 před 2 hodinami
Tématické fráze:
ustřice recept,
ústřice recepty,
recept na ustrice,
kureci ústřice,
ústřice,
ústřice,
recept ustřice,
mušle svatého mikuláše,
ústřice wikipedie,
co jsou kureci ustrice,
ústřice z kuřete,
falešné ústřice recept,
falešné ústřice,
jidlo ustřice,
nejlepší recept na ústřice,
levné recepty ládi hrušky tištěné,
recepty z ústřic,
tncz nova levné recepty ládi hrušky,
ústřice na kuřeti,
recept ústřice velká
Suroviny:
prsa kuřecí,
víno bílé,
česnek,
nať petrželová,
sůl,
pepř bílý mletý,
olej olivový,
citron
Komentáře (30)
http://www.morskahouba.cz/cz/eshop/lastury/male/?i...
Pomalu si začínám psát suroviny k menu na chystanou oslavu (toto bude teplý předkrm po kapřím ceviche) a koukám, že tu mám rok starý rest; omlouvám se
"Netopýra" jsem anihiloval...
A název rcp?
No, milá zlatá, ctím zdroj, že
https://sortiment.makro.cz/cs/hl-tapas-cascara-mis...
A co se týče tohoto receptu, ještě jste nikomu nevysvětlil, proč jste nazval pokrm tak, jak je v nadpisu. Mohl byste tak učinit? Díky.
Druhého netopýra tu zatím ponechám, že aby bylo vidět o čem se tu bavíme
Myslím, že on ví, co jsem tím chtěla říct a už nebudu spamovat.
Jen si myslím, že pokud jsi přišel z jiného webu, měl bys sem dávat hlavně svoje recepty (aspoň nejdřív, jako tvoje první tady, do jejich vyčerpání) a nepřestěhovávat sem jiné stránky. (Asi by se zdejší uživatelé dost nakrkli, kdyby to bylo obráceně a někdo odsud kopčil nejlepší recepty jinam, byť s odkazy.....)
na červená: (neregistrovaný/á) ani nereaguji, protože tak jako vám, tak ani mně nikdo neuvěří, že si to sem nepíšeme sami!
Tak se svěřte, co vás žere?
To že uvádím zdroj ze kterého čerpám, nebo to, že sem dávám rcp a uvádím zdroj, he?
Vkládám na TOP recepty které zde nejsou. Jedná se o rcp které mám ověřené a že čerpám z LABUŽNÍKA je celkem logické, protože tam je dobrých a i mnou prověřených receptů celá řada.
BTW, tento rcp je špica!
Rychlý, levný a ve výsledku násobně převyšuje očekávání. Pochutnají si na něm jak ti, kteří "smrkanec"
patrně jste zase cosi oslavoval..., doufám že ne výročí Vítězného února
Až se zmátoříte, tak si ujasněte pojmy "ulita" a "mušle"
Mrzí mě, že jste toho "hňupa" špatně pochopil, či spíše vůbec nepochopil. Pod vaším rcp na "netopýra" jsem s potěšením kvitoval váš nápad a nyní jsem ho aplikoval na cemr z hňupa, kterého mi daroval soused, protože se mu oběsil na ostnatém drátě (takže byl parádně vykrvený).
Měl jsem za to, že jsem na TOP a ne na MIMI a že tu bude jakés takés povědomí o názvosloví výchozích surovin.
Nikdo neví všechno, ale když už jste u PC, proč nezkusíte vygůůůglit "hňup"???
(doufám, že vám nevyběhne, že hňup=casino. No, ono se to vlastně nevylučuje...)