Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Máte už dostatečnou zásobu sterilovaných okurek a stále se rodí nové? Zkuste sterilovanou čalamádu z okurků a cibule, která je velmi pikantní díky použitému koření. Vynikající jsou ke grilovaným nebo restovaným masům.
Suroviny pro 1 dávka
asi 6 menších skleniček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 487 kJ / 3 224 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,88 g |
| Tuky | 4,51 g |
| Vláknina | 79,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 28,81 g |
| Sůl | 70,00 g |
| Sacharidy | 761,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté okurky nakrájíme i se slupkou na tenká kolečka, cibuli nakrájíme také na kolečka. Okurky i cibuli smícháme se 3 lžícemi soli a necháme 1 hodinu odležet.
Krok 2: Svaříme nálev, necháme mírně zchladnout. Nalejeme na okurky a vše důkladně promícháme.
Krok 3: Sklenice vyvaříme, do každé dáme očištěnou a na proužky nakrájenou papriku. Naplníme okurkovou směsí, hrdlo očistíme utěrkou a uzavřeme.
Krok 4: Sterilujeme asi 20 minut na 70 °C.
Krok 5: Po 20 minutách skleničky vyndáme z hrnce a dáme vychladnout.
Zveřejněno 8. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nj3z
Moje poznámka
Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nj3z
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 18 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 29 minutami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 1 hodinou
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 3 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 14 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 15 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 16 hodinami
Tématické fráze:
americká čalamáda,
co s přerostlými okurkami,
čalamáda z okurek,
americké okurky podle jarušky,
okurková čalamáda,
americká čalamáda z okurek,
čalamáda s okurkou,
čalamáda s okurkami,
co s přerostlými okurky,
okurková čalamáda s kari,
jednonucha celamada,
jedoduchá čalamáda,
přerostlé okurky recepty,
co s prerostlyma okurkama,
čalamada okurky,
calamada z prerostlych okurek,
druhy čalamád,
co z přerostlymi okurkami,
čalamáda s okurek,
americka calamada recept
Suroviny:
okurky sterilované,
cibule,
sůl,
paprika,
ocet,
cukr písek,
pepř mletý,
koření kari,
koření chilli,
deko
Komentáře (3)
píšeš,že okurky krájíš na malé kostičky,já ale vidím kolečka
tento druh čalamády je výborný