Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Máte už dostatečnou zásobu sterilovaných okurek a stále se rodí nové? Zkuste sterilovanou čalamádu z okurků a cibule, která je velmi pikantní díky použitému koření. Vynikající jsou ke grilovaným nebo restovaným masům.
Suroviny pro 1 dávka
asi 6 menších skleniček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 487 kJ / 3 224 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,88 g |
Tuky | 4,51 g |
Vláknina | 79,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28,81 g |
Sůl | 70,00 g |
Sacharidy | 761,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté okurky nakrájíme i se slupkou na tenká kolečka, cibuli nakrájíme také na kolečka. Okurky i cibuli smícháme se 3 lžícemi soli a necháme 1 hodinu odležet.
Krok 2: Svaříme nálev, necháme mírně zchladnout. Nalejeme na okurky a vše důkladně promícháme.
Krok 3: Sklenice vyvaříme, do každé dáme očištěnou a na proužky nakrájenou papriku. Naplníme okurkovou směsí, hrdlo očistíme utěrkou a uzavřeme.
Krok 4: Sterilujeme asi 20 minut na 70 °C.
Krok 5: Po 20 minutách skleničky vyndáme z hrnce a dáme vychladnout.
Zveřejněno 8. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nj3z
Moje poznámka
Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nj3z
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 18 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 21 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 12 minutami
Pečená švestková povidla
perseus před 34 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 2 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 2 hodinami
Zelná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 3 hodinami
Residential Properties
ResidentialProperties před 4 hodinami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 4 hodinami
Tématické fráze:
americká čalamáda,
co s přerostlými okurkami,
čalamáda z okurek,
americké okurky podle jarušky,
okurková čalamáda,
americká čalamáda z okurek,
čalamáda s okurkou,
čalamáda s okurkami,
co s přerostlými okurky,
okurková čalamáda s kari,
jednonucha celamada,
jedoduchá čalamáda,
přerostlé okurky recepty,
co s prerostlyma okurkama,
čalamada okurky,
calamada z prerostlych okurek,
druhy čalamád,
co z přerostlymi okurkami,
čalamáda s okurek,
americka calamada recept
Suroviny:
okurky sterilované,
cibule,
sůl,
paprika,
ocet,
cukr písek,
pepř mletý,
koření kari,
koření chilli,
deko
Komentáře (3)
píšeš,že okurky krájíš na malé kostičky,já ale vidím kolečka
tento druh čalamády je výborný