Treska v alobalu se zeleninou
Jemné filety tresky, pečené společně s barevnou zeleninou, zůstávají šťavnaté a plné chuti díky vaření v alobalu, které uchovává všechny přírodní šťávy a aroma. Tento jednoduchý a rychlý způsob přípravy zajišťuje, že treska zůstane dokonale propečená a zelenina křupavá.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 639 kJ / 153 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,80 g |
| Tuky | 11,30 g |
| Vláknina | 4,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 81 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 9,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátek tresky položíme na alobal. Zakápneme citrónem, osolíme a jemně posypeme steakovým kořením.
Krok 2: Na rybu dáme pár plátků špeku. Můžeme, ale nemusíme přidat pár kapek olivového oleje. Zabalíme do alobalu a vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 20 minut.
Krok 3: Než se ryba upeče, připravíme si zeleninu. Na pánev dáme necelou lžíci olivového oleje, zahřejeme a dáme nakrájenou mrkev a chvíli opékáme. Poté přidáme pórek a cuketu. (Všechnu zeleninu krájíme na tenké hranolky.) Zakápneme vodou a chvilku podusíme. Zelenina musí být křupavá. Mírně osolíme a můžeme přidat pár kapek sójové omáčky
Krok 4: Rybu podáváme se zeleninou a vařenými brambory.
Zveřejněno 28. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Treska v alobalu se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6XX7
Moje poznámka
Treska v alobalu se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6XX7
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 20 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
zapečená ryba se zeleninou v alobalu,
treska recept,
ryba v alobalu,
zapečená treska v alobalu,
treska světlá,
treska recepty,
zapečená treska se zeleninou,
treska,
treska světlá recepty,
ryba v alobalu se zeleninou,
ryba se zeleninou,
zelenina k rybe,
ryby v alobalu,
treska světlá recept,
zelenina v alobalu,
treska -filet recept,
ryba se zeleninou v alobalu,
světlá treska,
zapecena ryba v alobalu,
receptryby
Suroviny:
treska,
špek,
šťáva citronová,
sůl,
koření steakové,
mrkev,
pórek,
cuketa,
omáčka sojová,
sůl,
olej
Komentáře (10)