Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skládané placky plněné kuřecím mletým masem

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 746 kJ /
2 090 kcal
Bílkoviny164,17 g
Tuky66,91 g
Vláknina11,78 g
Cholesterol 571 mg
Sodík 2,12 g
Sůl5,22 g
Sacharidy203,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z těsta vyválíme dvě placky-těsto podsypáváme moukou, aby se nelepilo na pracovní plochu. Krok 2: Placku 4x nařízneme, masovou směs natřeme na placku a postupně překládáme přes sebe, až nám vznikne čtverec. Krok 3: Na pánev dáme lžíci oleje a když je pánev rozpálená, dáme na ní placku. Krok 4: Smažíme půl minuty, teplotu pak trochu snížíme, placku otočíme a opékáme druhou stranu opět půl minuty. Proces smažení placky ještě jednou zopakujeme. Krok 5: Pak do pánve přidáme lžíci vody, přikryjeme pokličkou a dusíme asi minutu. Krok 6: Placku otočíme, opět přidáme vodu, zakyjeme pokličkou a minutu dusíme.

Zveřejněno 26. 3. 2014

Poznámka autorky radiator

Já udělala náplň z mletého kuřecího masa, ale placky můžete plnit např. dušenou kapustou, pórkem, špenátem, dýní ...

http://www.kyxarka.ru/news/1446.html

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Bl4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Bl4

Marie

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

zizala:Jsem ráda, že jsi jako první tento recept vyzkoušela a shledala jsi ho nenáročným;-) Možná ho teď vyzkouší i někdo další a přidá fotku s jinou zajímavou náplní:-K

Naše včerejší večeře :-p:yes: S těstem se velmi dobře pracovalo, dalo se rozválet opravdu tence. Plnila jsem náplní tvarohovou s nivou a určitě ještě vyzkouším některé další :yes:, protože je to dobré, zajímavé a poměrně rychlé a jednoduché jídlo, ač to tak na první pohled nevypadá :-)
Bod je samozřejmostí a dovolím si fotku :-8

Jana Remkova: Jani, skvělá kuchařka-do té mám ještě dost daleko, ale díky moc "za poklonu". Vařím a experimentuji ráda. Těší mě, když se recepty líbí.:-)

Mílo, asi sis všimla, že se prokousávám tvými recepty. Nejsem tady tak moc často, jako kdysi a koukám, opět jedna skvělá kuchařka ;-). Díky za inspiraci :-)

Anka:Tak ať se to podaří:-p

radiator: tak zítra dělám placky k obědu a uvidím, co z toho vznikne. Jsme doma 4, tak možná zkusím 2 placky na pánvi a 2 v troubě jako lasagne. Koupila jsem i okurky na salát... Pak písnu, jak to dopadlo :-)

zajímavý recept:yes::yes:

Anka: Určitě by se to dalo přelít bešamelem a dát zapéct do trouby, ale lasagne se koupí hotové, tak proč se dělat s tímto těstem.
Mě se tenhle recept zalíbil právě pro to zajímavé poskládání a rychlé upečení na té pánvi. A jak píše Nadja, může se to vylepšit nějakou přílohou-špenát, zelí, dušenou kapustu a nebo to i přelít tím smetanovým bešamel se sýrem či kečupem-fantazii se meze nekladou:-K Hezký den děvčata

:yes:+12.:yes: :-p Moc hezké placky - dala bych si k nim špenát a byl by prima oběd.:-p
Dívala jsem se i na web dle odkazu - je tam i perfektní video.:-O

Ty bláho!!! :-) To vypadá super!!! Akorát jsem si tedy v první moment myslela, že se to dává upéct do trouby, protože mně to podle fotky přišlo právě jako ty lasagne, které zde již zmiňujete. Nezkoušela jste to i s bešamelem a zapékat v troubě?

Velmi pěkné, nápadité a nepochybuji, že i chutné, 10. bod je tudíž na cestě :-);-):-p:yes::-K

Moc pěkný recept, líbí se mi +7:yes::yes::yes::-K:-p:-p

Anna Kocikova:
maiva: jsem ráda děvčata, že vás receptík také zaujal a díky za bodíky:-K

hosta:Propečou, proto se tam dává ta voda-pára z ní to jistí ;-)
Masová náplň je také upečená a to těsto má konzistenci jako lasagně.
Měla jsem zbytek k večeři a i studené to chutná dobře.

Zajímavý recept, pěkné placičky:-p+:yes:fotopostup skvělý:yes:

Moc hezký recept:-KA děkuji i za super fotopostup;-):yes::yes:

to je ale hodně zajímavé :yes: A propečou se ta těsta vevnitř? Je tam alespoň šest, ne-li osm vrstev:-))

To se mi moc líbí, zajímavě skládané těsto. Sympaticky variabilní náplně. Ukládám na vyzkoušení ;-):yes:

spagetka:díky za bodíky spagetko:-K

magdalenka:Magdalenko, dnes jsem brouzdala na internetu a tam jsem náhodou recept objevila. Okamžitě mě zaujal a tak jsem ho k obědu vyzkoušela:-K Tady je odkaz: www.kyxarka.ru/news/1446.html

Mně se to taky moc líbí a s tím listem zeleniny to nevypadá marně teda ;-):-p:yes:
Magdi, medvědí česnek mám v Turnově v merku, ale napadalo, doufám hlavně, že mi nezmrzl, i když on je otužilý, viď? ;-);-)

radiator:alebo medvedí cesnak... ;-) už som robila slaný závin s tvarohom a medvedí cesnakom.
Tvoja "placka" mi pripadá veľmi nápaditá, netradičná...kde si recept objavila, alebo kde má korene?

magdalenka: Možná bych pod tu tvarohovou náplň dala třeba list ledového salátu nebo kapusty

magdalenka: Magdalenko, jsem ráda, že se Vám recept líbí a děkuji za bodík:-8
Těsto by mělo mít tloušťku asi jako na študl. Netrhá se, je elastické, takže se s ním pracuje dobře.
Jen u té tvarohové náplně bych ho udělala trošku vyšší, kvůli mokrosti tvarohu.

Veľmi zaujímavý recept, páči sa mi.:yes:
Akú hrúbku má cesto po vyvaľkaní?

Tématické fráze:
cuketové placky s mletým masem, moučné plněné placky smažené, kyxarka.ru, indické plněné placky, bramborove placky plnene mletym masem, placka plněná masem, recept s mletým kuřecím masem, indická placka plněná masem, recept na plnene indicke placky, masova napln do placek, bramborové placky plnene kurecim masem, placky z mouky a vody, lasaně recept na placky, co s kuřecím mletým masem, včerejší bramborové placky, čínské recepty, cinske menu, lazane placky, cuketove zavitky plnene krutim masem, placka plněná kuřecím masem

Suroviny:
mouka hladká, voda, sůl, maso kuřecí mleté, česnek, sůl, paprika sušená sladká, pepř, chilli, pažitka, voda, olej, tvaroh měkký, sýr tvrdý, česnek, libeček, vejce, vegeta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu