Postup přípravy
Krok 1: Nejprve v hrci přivedu k varu vodu s pohankou a v jiném hrnci polentu podle návodu. Rychle stáhnu, přiklopím a oboje šoupnu dojít pod peřinu. Počká to teplé než bude maso hotové, je to nejšetrnější způsob přípravy a pak to jen smíchám dohromady.
Krok 2: Na pánvi osmahnu slaninku nebo podobnou dobrotu, ale to nemusí být a cibulku na proužky osmahnu na troše oleje.
Krok 3: Přidám na kostičky nakrájené masíčko a prudce zarestuju. Až se zatáhne, tak osolím a okořením, zaliju horkou vodou a dusím cca 15 minut pod pokličkou.
Krok 4: Na dalších 15 minut přidám nakrájené žampióny a cuketku (normálně mám ráda zeleninu na skus, ale ta cuketka, jak se rozvaří, tak celou směs krásně zahustí), podle potřeby vodu dolévám.
Krok 5: Po asi půl hodině se maso skoro rozpadá a můžu podávat s tou super zdravou přílohou, o které jsem nevěděla jak bude společně chutnat, ale dopadlo to na výbornou :)
Zveřejněno 1. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Můj první krůtí pokus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKBZ
Moje poznámka
Můj první krůtí pokus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKBZ
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 9 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
recepty z krůty,
kruti prsa na rýchlo,
krůtí s pohankou,
top recepty krůtí maso,
krůtí polenta,
polenta s pohankou recepty,
krůtí stehna aby nebyla cítit,
polenta a krůtí maso,
kruti se zdravou prilohou,
kruti maso spatne udelane,
krůtí maso - co z něj,
krutí nás,
krůtí maso a kuřecí maso rozdíl
Suroviny:
stehno krůtí,
bůček uzený,
cibule,
žampióny,
cuketa,
kmín mletý,
chilli paprika čerstvá,
tymián,
rozmarýn,
pepř čtyř barev,
sůl,
polenta,
pohanka
Komentáře (9)
Proste, v tomto prípade niet nad klasiku
A to si poriadna polenta vyžaduje čas a trpezlivosť. Ale to my "mladšie" máme
Tú instantnú polentu skúsim urobiť podľa teba a uvidím. Zatiaľ ju poctivo varím z kukuričnej krupice, tá má - podľa mňa - lepšiu chuť.
Ale tú kombináciu vyskúšam, to sa mi páči.
Ono by to možno stačilo poliať rozškvarenou slaninkou s cibuľkou. Mňam.
Jsou různé pohanky, některá se jen zalije horkou vodou a je to, já mám teď tuto. Sama teprve oťukávám co a jak, takže třeba to dělám špatně. Člověk se pořád učí
Potom sa to zmieša, alebo sú to dve prílohy
Vopred ďakujem