Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Rakušané připravují bramborový salát kyselejší a obvykle bez majonézy. Vyzkoušejte takovýto salát nejen klasicky k řízkům. S pečenými pstruhy na másle a čerstvém tymiánu bude skvělý oběd hotový bez námahy.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení salátu

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení salátu)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 175 kJ /
1 954 kcal
Bílkoviny15,26 g
Tuky156,35 g
Vláknina16,93 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 412 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy112,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo vyndáme z lednice. Troubu včas předehřejeme na 220 °C. Krok 2: Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme ryby po povrchu a část másla dáme do břišní dutiny. Krok 3: Pstruhy krátce opečeme na pánvi na troše másla z obou stran. Poté je i s výpekem přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme při 220 °C asi 10–15 minut podle velikosti ryb. Krok 4: Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželovou nať nasekáme najemno. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme a hned, jak půjdou držet v ruce, je oloupeme. Nakrájíme je na kolečka silná asi 1 cm a opatrně dáme do mísy. Krok 5: Brambory zalijeme teplým vývarem. Ocet, oba druhy oleje a hořčici v misce dobře prošleháme a přidáme i s nakrájenou šalotkou k bramborům. Opatrně promícháváme, aby se vše spojilo a brambory nasákly vývarem. Je potřeba trpělivost, chvíli to trvá. Krok 6: Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekanou čerstvou petrželku. Krok 7: Salát nesmí plavat, ale brambory nesmí být ani suché. Před podáváním je dobré nechat salát alespoň 1 hodinu odležet v lednici.

TIP: Desatero rad na téma pstruh

Zveřejněno 19. 4. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrgY

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrgY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Náramná dobrůtka s rybičkou:-p:-p:-p

joj;-) moc bych si pochutnala:yes::-D

Rybku můžu kdykoliv a s takovým pěkným salátem taky :-p

sarka farka 20. 4. 2014 06:17
:yes::yes::yes::yes::yes:včera jsem zrovna dělala tento salát ,ale s losůskem. Tady mu říkáme Bavorský :-) ,ale je úplně stejný.Mám ho moc ráda,není tak těžký jako ten náš do kterého se dávjí hromady majonézy. Tak ty čtyři lžíce oleje jsou jak nic ;-) já dávám jen ten řepkový a pohoda jezz .:yes::yes::yes::yes:

Jana Remkova: JJ Jani, oleje jsou drahé, proto si je šetřím na extra recepty. V originálním receptu ho je 6 lžic, ale to se mi zdálo fakt moc, protože dýňový olej je silný a ne každému ta síla tolik vyhovuje a navíc salát chtěly papat i moje holky :yes:

Vypadá fakt skvěle. Ale ty oleje, to je síla. Mám doma 3 druhy olejů, jeden dražšší, než druhý. Dýňový olej jsem ještě "nepotkala";-). Každopádně, plus, líbí se mi ten salátek :-):yes:

:-KKrásné:yes::yes:

Tématické fráze:
vídenský salát, videnske brambory, videňský salát pohlreich, pravý vídeňský salát, pravý bramborovy salát, vídeňských bramborový salat, vídeňských salat, bramborový salát pohlreich, vidensky bamborovy salat, bramborový salát recept, viedensky salat top recept, vídeňských bramborový salát recept, vídenský salát recept, salat rakušan, vidensky salat podle pohlreicha, widensky bramborový salát, vídeňský bra, originální vídeňský řízek, viděnky bramborový salat, pstruh recept

Suroviny:
pstruh, máslo, tymián čerstvý, sůl, pepř, máslo, brambory, vývar zeleninový, cibule šalotka, ocet jablečný, olej dýňový, olej řepkový, hořčice dijonská, nať petrželová, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu