Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 883 kJ / 1 167 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,35 g |
Tuky | 60,23 g |
Vláknina | 64,00 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 868 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 60,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole si přes noc namočíme.
Krok 2: Druhý den je uvaříme doměkka a scedíme. Měli by být měkké, ale udržet si tvar a nerozpadat se na kaši.
Krok 3: V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme šalvěj, přidáme kolečka pórku a necháme zvadnout.
Krok 4: Přihodíme kostičky nebo proužky šunky a opékáme 3-4min. Zalijeme vývarem, přikryjeme a necháme zredukovat cca 10min.
Krok 5: Pomalu vmícháme máslo a fazole. Opepříme, sůl není nutná, pokud máte slaný vývar.
Krok 6: Odstavíme a promícháme s uvařenými těstovinami.
Krok 7: Můžeme nechat pár minut odpočinout pod pokličkou, těstoviny nasají šťávu a chutě se krásně propojí.
Zveřejněno 19. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paglia e fieno s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EW8
Moje poznámka
Paglia e fieno s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EW8
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 8 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 8 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 10 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 13 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 6 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 6 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 7 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 10 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 10 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 11 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 11 hodinami
Pikantní kuřecí křídla
vakl1 před 11 hodinami
Hrnková buchta
Fatima2 před 12 hodinami
Tématické fráze:
tagliatelle paglia,
fiveno,
tagliatelle a fazole,
recepty těstoviny paglia
Suroviny:
fazole černé,
olej,
máslo,
šalvěj,
pórek,
šunka drůbeží,
vývar,
těstoviny paglia e fieno
Komentáře (9)
Tagliatelle = rezance (tagliare = rezat, dokonce jisty prof. Jakub Hron (1840-1921) je pojmenoval riznice (hacek na "r" a carka na 1. "i")
Paglia = slama
Fieno = seno
Jen dodam, ze vsude je to "Paglia e fieno", nikde se nepreklada a nepise ani slovo tagliatelle. Max. na jidelnim listku vam v zavorce vysvetli oc jde, tedy o vajecne rezance dvou barev. Ono i slovo "nudle" neni zrovna moc "ceske".
Jinak moc hezky recept a krasne foto, jako ze zurnalu, Italove by urcite pridali syr, ale to je o osobni chuti.