Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 360 kJ / 86 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,06 g |
| Tuky | 2,22 g |
| Vláknina | 6,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Želatinové plátky namočíme do studené vody.
Krok 2: Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru.
Krok 3: Odstavíme, přecedíme, okyselíme citronovou šťávou a v této horké tekutině rozpustíme namočenou vymačkanou želatinu, nesmí se už vařit. Necháme částečně zchladnout. Kdo chce, může ještě dokyselit.
Krok 4: Trochu vlažného rosolu nalijeme na dno formy, poklademe růžičkami z uzeného lososa a bylinkami.
Krok 5: Necháme rychle zatuhnout v ledničce, pak do zbytku rosolu vložíme vykostěné rybí maso a nalijeme navrch. Opět necháme zatuhnout - aspoň do druhého dne. Vyklopíme (můžeme na chvilku ponořit spodek nádoby do horké vody, ale mně stačil obyčejný fén na vlasy ) a servírujeme s pečivem a ozdobené zeleninou.
Zveřejněno 26. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik s uzenou rybou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXVp
Moje poznámka
Aspik s uzenou rybou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXVp
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
Tématické fráze:
aspik,
uzená ryba v rosolu,
losos v aspiku,
uzená makrela v rosolu,
uzene ryby v rosolu,
makrela v aspiku,
rybí maso v aspiku,
recept na uzenou makrelu v rosolu,
recept losos v aspiku,
recepty s údenou rybou,
uzena makrela v aspiku,
ryba v rosolu,
rosol z uzene ryby,
aspiky,
uzený pstruh v rosolu,
co s uzenou s rybou uzených ryb,
pstruh v aspiku,
slané aspikové želatinové,
ryby v rosolu recept,
domácí aspik rybí
Suroviny:
pstruh,
cibule,
koření hřebíček,
bobkový list,
semínka hořčičná,
pepř černý,
vývar zeleninový,
šťáva citronová,
želatina,
kopr čerstvý,
petrželka zelená,
omáčka worcesterová,
losos uzený
Komentáře (7)