Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 903 kJ / 2 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,14 g |
Tuky | 88,60 g |
Vláknina | 12,49 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 295 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 226,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné vinné listy II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E710
Moje poznámka
Plněné vinné listy II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E710
Nejnovější recepty
Sachr dort z jablek
Přidáno před 1 hodinou
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilápie na másle a citronu
Elen0766 před 53 minutami
Čokoládová poleva mojí prababičky
gabrielavachova.mail@seznam.cz před 57 minutami
Plátek vepřové kýty se žampionovou omáčkou
Leren před 1 hodinou
Domácí slané tyčinky
Lunaskira před 2 hodinami
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Hawisa před 2 hodinami
Králík pikant
kimlo před 4 hodinami
Buchtičky se šodó
petrmelichar851206 před 7 hodinami
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 8 hodinami
Farmářovo podzimní kuře
Pedros před 8 hodinami
Tématické fráze:
plněné vinne listy,
vinné listy,
plněný vinný list,
řez vinné révy pro začátečníky,
vinny list,
vinný list plněný recept,
závitky z vinných listu,
vinné listy v kuchyni,
mleté maso ve vinném listu,
vinné listy recept,
plněné hroznové listy,
recept na džem z vinné révy,
vinný list recepty,
vinny list recept,
maso ve vinném listu,
recept vinne listy,
list vinné révy,
závitky ve vinném listu,
plněné vinné listy recept,
recept na vinné listy
Suroviny:
maso mleté,
rýže,
cibule,
olej,
česnek,
sůl,
nať petrželová,
pepř černý,
krém feferonkový,
listy vinné,
šťáva rajčatová,
vývar,
sůl,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
skořice,
krém feferonkový
Komentáře (25)
Posilam bodik!
Prapuvodni je dolma e sarma, tedy zavitky z vinnych listu. Kde nebyly k mani (treba protoze v zime reva chybela), byly nahrazovany treba zelnymi, kapustovymi atd. listy. Proste to, co bylo zrovna po ruce. Vzdy se ony "nahrazky" povari v okyselene vode prave proto, aby dostaly onu zvlastni a jemne nakyslou chut vinnych listu. Tedy krome listu kysaneho zeli, ty to nepotrebuji.
Robila som prvýkrát a sama som bola prekvapená, aké je to výborné. Nemám vo zvyku si chváliť recepty, ale teraz musím...
Tvoje listy jsou krásné - jeden jako druhý