Klobásové pagáče
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte, pochopíte, proč jich máte příště napéct víc.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 940 kJ / 4 766 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 114,32 g | 
| Tuky | 268,01 g | 
| Vláknina | 20,40 g | 
| Cholesterol | 840 mg | 
| Sodík | 7,41 g | 
| Sůl | 18,24 g | 
| Sacharidy | 463,91 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Klobásové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EVv
Moje poznámka
					
				
Klobásové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EVv
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 38 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 43 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							klobásové rohlíčky, 
						
						
							klobasova kolecka k vinu, 
						
						
							klobasove pagačky, 
						
						
							slovenské pagáče, 
						
						
							klobásové placky, 
						
						
							klobásové pagáčiky, 
						
						
							pagace, 
						
						
							pagáčik, 
						
						
							škvakové pagáčová, 
						
						
							klobaskove pagace, 
						
						
							jednoduché klobásy, 
						
						
							klobasova, 
						
						
							klobásová směs na pivě, 
						
						
							klobásové, 
						
						
							slane pagače s klobasou, 
						
						
							škvarkové pagáčky slovenské, 
						
						
							pagáč recepty, 
						
						
							jak spracovat škvarky recepty, 
						
						
							jak zamrazit klobásy, 
						
						
							pagačiky so sýrem
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							sůl, 
						
						
							máslo, 
						
						
							vejce, 
						
						
							smetana kysaná, 
						
						
							klobása uzená, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							vejce
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (31)
Pikantní škvarkové pagáče
Recept ještě nebyl hodnocen 4,5Pagáče sú sýte naozaj, nie je to žiadne nadýchané ľahké pečivko.
Majú byť výrazne slané, príp. aj korenie sa pridáva, alebo aj štipľavá paprika - pri potieraní cesta...ak to chystáme pre dospelých. V našich končinách - juh, ovplyvnený maďarskou kuchyňou, sú bežnou súčasťou pohostenia k vínu, pivu... vhodnejšie ako chipsy. Často ich dostaneš aj v "hospodách".
Nech sa ti darí a chutí.
Budem rada, ak vyskúšaš.
Jedny lákavější než druhé
(šrucha je malá, medvedí cesnak zmizol, václavky ešte ďaleko...