Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Občas si rádi dopřejeme bohatě obložený hamburger, ale do fastfoodu se nám chodit nechce. V tom případě si ho můžeme připravit sami, z těch nejlepších surovin. Ať už v létě na zahradním grilu, nebo doma na grilovací pánvi – pokaždé si pochutnáme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 272 kJ / 1 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,12 g |
Tuky | 73,79 g |
Vláknina | 7,44 g |
Cholesterol | 817 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 4,11 g |
Sacharidy | 15,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passatou, worcesterskou omáčkou, vejcem, solí a pepřem. Necháme chvíli stát a poté vmícháme nasekanou petrželku.
Krok 2: Ze směsi vytvarujeme 4 burgery (o trochu větší než housky, grilováním se lehce zmenší). Do každého burgeru uděláme dnem skleničky prohlubeň. Díky ní budou na burgeru lépe držet ostatní přísady.
Krok 3: Maso dáme grilovat z obou stran, v nepříznivém počasí využijeme grilovací pánev.
Krok 4: Burgerové housky nasucho opečeme, na spodní díly rozložíme salát, tatarku a kolečka cibule. Na ně položíme horké burgery a kolečka rajčat. Přiklopíme a podáváme.
Zveřejněno 29. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Vj
Moje poznámka
Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Vj
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 18 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 21 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
perseus před 5 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 1 hodinou
Bramborové knedlíky
essinKa před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 2 hodinami
Zelná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 3 hodinami
Residential Properties
ResidentialProperties před 3 hodinami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 3 hodinami
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 3 hodinami
Tématické fráze:
burger recept,
omáčka na burger,
nejlepší maso na burger,
hovězí po burgunsku dita p,
hamburger podle dity p,
omáčka do burgeru,
nejlepsi maso na burgery,
hovezi burger,
hovezi burger recept,
omáčky na burger,
dita p recepty,
dita p,
recepty dita p,
krůtí burger recept,
omacky do burgeru,
hamburger podle dity p.,
nejlepší hamburger recept,
recept na hovězí burger,
hamburgry podle dity,
hamburger dita p
Suroviny:
maso hovězí mleté,
passata rajčatová,
omáčka worcesterová,
vejce,
petrželka,
houska hamburgerová,
salát,
tatarská omáčka,
cibule červená,
rajče,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (18)
Souhlasím
No, tedy až na ty masové placičky tloušťky stébla
***
OT
"... řízky také nevaříte ve vodě ;)"
No, znám rcp, kde se v trojobalu usmažené řízky posléze vaří ve vodě...
1) z názvu není zrovna patrné jestli to tak nazvala ona nebo ty,
2) kde je psáno že ta kritika názvu patří tobě a ne jí?
Tak si to dámy přeberte mezi sebou.