Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Občas si rádi dopřejeme bohatě obložený hamburger, ale do fastfoodu se nám chodit nechce. V tom případě si ho můžeme připravit sami, z těch nejlepších surovin. Ať už v létě na zahradním grilu nebo doma na grilovací pánvi - pokaždé si pochutnáme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 272 kJ / 1 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,12 g |
Tuky | 73,79 g |
Vláknina | 7,44 g |
Cholesterol | 817 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 4,11 g |
Sacharidy | 15,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passatou, worcestrovou omáčkou, vejcem, solí a pepřem. Necháme chvílí stát a poté vmícháme nasekanou petrželku.
Krok 2: Ze směsi vytvarujeme 4 burgery (o trochu větší než housky, grilováním se lehce zmenší). Do každého burgeru uděláme dnem skleničky prohlubeň. Díky ní na burgeru budou lépe držet ostatní přísady.
Krok 3: Maso dáme grilovat z obou stran, v nepříznivém počasí využijeme grilovací pánev.
Krok 4: Burgerové housky nasucho opečeme, na spodní díly rozložíme salát, tatarku a kolečka cibule. Na ně položíme horké burgery a kolečka rajčat. Přiklopíme a podáváme.
Zveřejněno 29. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Vj
Moje poznámka
Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Vj
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 36 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 46 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
burger recept,
omáčka na burger,
nejlepší maso na burger,
hovězí po burgunsku dita p,
hamburger podle dity p,
omáčka do burgeru,
nejlepsi maso na burgery,
hovezi burger,
hovezi burger recept,
omáčky na burger,
dita p recepty,
dita p,
recepty dita p,
krůtí burger recept,
omacky do burgeru,
hamburger podle dity p.,
nejlepší hamburger recept,
recept na hovězí burger,
hamburgry podle dity,
hamburger dita p
Suroviny:
maso hovězí mleté,
passata rajčatová,
omáčka worcesterová,
vejce,
petrželka,
sůl,
pepř,
houska hamburgerová,
salát,
tatarská omáčka,
cibule červená,
rajče
Komentáře (18)
Souhlasím
No, tedy až na ty masové placičky tloušťky stébla
***
OT
"... řízky také nevaříte ve vodě ;)"
No, znám rcp, kde se v trojobalu usmažené řízky posléze vaří ve vodě...
1) z názvu není zrovna patrné jestli to tak nazvala ona nebo ty,
2) kde je psáno že ta kritika názvu patří tobě a ne jí?
Tak si to dámy přeberte mezi sebou.