Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí paličky v hříbkovo-bylinkové smetanové omáčce

Pečené kuřecí paličky se šalvějí a tymiánem se podávají s jemnou smetanovou omáčkou z hříbků, šunky, česneku a bílého vína. Maso se peče dozlatova, poté se přelije voňavou omáčkou a krátce dopéká. Hodí se k rýži, těstovinám i pečivu.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 592 kJ /
859 kcal
Bílkoviny20,25 g
Tuky68,66 g
Vláknina5,79 g
Cholesterol 245 mg
Sodík 2,07 g
Sůl5,20 g
Sacharidy23,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí paličky omyjeme, osušíme, dáme do pekáčku, zalijeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, tymiánové lístky a máslo. Všechno řádně promícháme a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 45 minut. Krok 2: Na omáčku zpěníme na oleji cibuli, přidáme utřený česnek, na nudličky nakrájenou šunku a chvíli restujeme. Zaprášíme moukou, přidáme houby, podlijeme vývarem i vínem a provaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme smetanu. Krok 3: Hotovou omáčkou přelijeme maso a pečeme ještě asi 30 minut za občasného přelití masa a promíchání omáčky. Krok 4: Podáváme s dušenou rýží, gnocchi nebo těstovinami.

TIP: Domácí bramborové gnocchi

Zveřejněno 28. 7. 2014

Poznámka autorky Danca

Inspirace: Apetit 08/2014, kde jsou podobně připravována krůtí stehna

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí paličky v hříbkovo-bylinkové smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G77y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí paličky v hříbkovo-bylinkové smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G77y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí recept i foto :-K

Danuško,opět jsi krásně uvařila:-K:-p:yes:

Jéé, mám v merku něco hodně podobného, se žampiony, ale je to z kuřecích steaků:-p:yes:

určitě vyzkouším /ukládám/ - mohly by být i kuřecí prsa nebo stehna??? - promin nepřečetla jsem si "poznámku" :-)
posílám i bodík

Oku lahodící kuřecí ;-);-);-)

jarda Kadic: Jardo, u nás je kuře taky "v kurzu", a to už několik let:-). Tuhle úpravu určitě zopakuju, bylo to moc dobré;-):-K

Podle surovin to musí být “bomba“,já si to uložím.U nás se kuřecí jí poměrně často, takže vždy vítám něco nového.:yes:

Tématické fráze:
kuřecí paličky na smetaně, kuřecí paličky se smetanou, smetanová bylinková omáčka, kuřecí paličky, hříbkovo smetanová omáčka, paličky na smetane, kuřecí paličky omáčka, smetanovo bylinková omáčka, kuřecí paličky na houbách, recept na bylinkovou smetanu, kureci palicky apetit, smetanová omáčka s bylinkami, bylinková omáčka apetit, kuřecí paličky recepty, jehněčí kuřecí paličky, kuřecí stehýnka ve schwarzwaldské šunce, hříbkovo-tymiánové máslo, omáčka z kuřecích paliček, kureci maso smetanovo bylinková omáčka, kuřecí paličky na tymiánu s žampiony a smetanou

Suroviny:
paličky kuřecí, šťáva citronová, máslo, šalvěj, tymián citronový, pepř mletý, sůl, olej, šunka schwarzwaldská, houby sušené, cibule, česnek, vývar masový, víno bílé, smetana ke šlehání, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu