Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 851 kJ / 2 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 238,54 g |
| Tuky | 60,38 g |
| Vláknina | 28,29 g |
| Cholesterol | 643 mg |
| Sodík | 1,57 g |
| Sůl | 3,59 g |
| Sacharidy | 261,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili, spolu s červenou řepou nakrájíme na nudličky.
Krok 2: Na polovině dávky másla a troše vývaru podusíme červenou řepu spolu s oloupanými a nakrájenými rajčaty.
Krok 3: Kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibulí osmažíme na zbytku másla, poprášíme moukou, zalijeme vývarem z masa, přidáme brambory-na kostičky nakrájené, hrubě nakrájené zelí, bobkový list, pepř a uvaříme skoro doměkka.
Krok 4: Nakonec přidáme červenou řepu a maso nakrájené na kostičky a ještě krátce povaříme. Podáváme se zakysanou smetanou a pirohy.
Krok 5: Pirohy: Do mouky uděláme malý důlek, do kterého vložíme rozdrobené droždí, polovinu vlažného mléka a smícháme. Necháme v teple, až droždí vykyne.
Krok 6: Pak přidáme sůl, v druhé polovině vlažného mléka rozšleháme žloutek a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.
Krok 7: Mezitím uděláme náplň. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pomleté maso, opepříme a necháme vychladnout.
Krok 8: Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silný plát, nakrájíme čtverečky, na každý položíme náplň a přeložíme přes roh. Povrch potřeme rozšlehaným zbylým bílkem a upečeme, cca 15 min.
Když jsem lenivý vykrajovat pirohy, vyválím kruh který vložím do vymazané dortové formy, potřu náplní a z části těsta vyrobím husté mřížky, které vložím na náplň. Okraje těsta přehnu, aby byly silnější kraje. Zase potřu bílkem a peču cca 20 min.
Když jsem lenivý vykrajovat pirohy, vyválím kruh který vložím do vymazané dortové formy, potřu náplní a z části těsta vyrobím husté mřížky, které vložím na náplň. Okraje těsta přehnu, aby byly silnější kraje. Zase potřu bílkem a peču cca 20 min.
Zveřejněno 13. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ukrajinský boršč s pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXnD
Moje poznámka
Ukrajinský boršč s pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXnD
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 11 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 12 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 13 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 15 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 6 minutami
Zdravý makový koláč
Janicee před 7 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 9 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 10 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 10 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 11 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 12 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 13 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
boršč podle rodilé ukrajinky,
ukrajinský boršč s červenou řepou,
boršč recept ukrajinský,
ruske pirohy k borsci,
boršč a pirohy z mleteho masa,
ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky,
ukrajinský boršč,
recept na boršč,
ukrajinský boršč bez brambor,
ukrajinský boršč recept,
estonske pyrozky recept,
ukrajinský borsc podle ukrajinského kuchaře,
co obsahuje boršč,
ruske pirohy k borscu,
jak chutná boršč,
litevské pirohy,
borsc od ukrajinky,
studený boršč,
jíme jinak ruský boršč,
lenive pirohy
Suroviny:
maso hovězí,
kost,
mrkev,
celer,
petržel,
řepa červená,
rajče,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
brambory,
zelí bílé,
bobkový list,
smetana kysaná,
česnek,
ocet,
sůl,
pepř,
mouka polohrubá,
máslo,
droždí,
vejce,
sůl,
mléko,
maso vařené,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř
Komentáře (11)
Mě by chutnal i postudenu,mňam
Kazdý priemerny kuchár vie, ze ak prezenie niektorú koreninu alebo sol, tak zemiak to ciastocne napraví práve tým, ze to absorbuje.