Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 288 kJ / 1 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,10 g |
Tuky | 76,64 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 3,63 g |
Sůl | 8,45 g |
Sacharidy | 79,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriky rozkrojíme, očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky.
Krok 2: V uzavíratelné krabičce dobře rozmícháme pivo společně s olejem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku.
Krok 3: Salám sloupneme a v polovině štangličky přepůlíme. Každou půlku nakrájíme na silnější plátky.
Krok 4: Na dno krabičky s pivní marinádou rozložíme jednu nakrájenou papriku a poklademe polovinou plátků salámu.
Krok 5: Zasypeme druhou nakrájenou paprikou, poklademe zbylou polovinou salámu a krabičku uzavřeme.
Krok 6: Dáme do lednice na 6-24 hodin (podle času) marinovat.
Krok 7: Poté grilujeme z každé strany 3 minuty. Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 2. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní Junior na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8zX
Moje poznámka
Pivní Junior na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8zX
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 48 minutami
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 15 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 16 hodinami
Tématické fráze:
pivní utopenci ládi hrušky,
gothaj na grilu,
výroba domácího pršutu,
opékaný gothaj,
párky na grilu recept,
levné recepty na grilu,
junior salam norma,
gothaj na gril,
recept na výrobu pršutu,
špekáčky na grilu se zeleninou,
rozlítaní ptáčci normy,
salam na gril,
pivní utopence laďa hruška,
recepty ladi hrusky toceny kolac,
lada hruška točený koláč,
toceny kolac ladi hrusky,
obalovaný junior,
jak upravit špekáček,
pivní lorna,
pivní salám výroba recept
Suroviny:
junior,
pivo světlé,
olej,
hořčice,
česnek,
paprika čerstvá bílá
Komentáře (36)
Špekáčky bych rozhodně nekrájela na plátky,ale naložila a opekla je vcelku,jako p.Hruška.Bylo by to i vzhledově chutnější
Já jsem svůj Pivní Junior nepřipravovala podle L.H.,jen jsem se inspirovala
Jeho recept mě pouze zaujal a to jsem také v poznámce uvedla
Takže pana Babicu bych do toho opravdu nezatahovala
savlinka:
Nu nechť
*****
Tak jsme degustovali...
Byli jsme pouze dva, ale shodli jsme se na 100%:
Vzorky 1. a 2. byly chuťově naprosto stejné
Vzorek 3. byl také skoro bez chuti ale byla tam nepatrně cítit cibule
Vzorky 1. 2. 3. byly velmi málo slané!
Tento Hruškův rcp by mohl být přínosný pro ty, kterým se opékané špekáčky zdají moc slané
No, možná byla chyba, že jsem marinoval kvalitní špekáčky...
Najde se někdo, kdo by vyzkoušel onu marinádu s bílou paprikou a bez bílé papriky?
No, já počkám s odpovědí až podle toho jak TO bude chutnat...
Třeba Ti to pomůže zamyslet se nad tím, že slušné, věcné, nerýpavé, laskavé a moudré komentáře k receptům by byly lepší než ty, ze kterých opravdu čiší akorát honění si vlastního ega
Přestaň dělat ostudu Moravákům
Hahaha, ještě aby tak někoho nutila...
*****
Až dnes jsem si přečetl poznámku pod rcp
Ještě loni "záchodkový inspektor" L.H. se teď realizuje v kuchyni. Většinou jeho recepty nejsou vyloženě blbé, patrně i proto že nejsou jeho
Hruška pýýýše:
•10 špekáčků
•1/2 litru piva
•1 cibule
•3 stroužky česneku
Že z toho Anna Kocikova: udělala čistokrevnou Babicovinu (nemáte-li to co tam patří, dejte tam to co máte) není nic přeqapujícího
*****
Anna Kocikova:
Možná víte co je to paralelní degustace...
Vyčistil jsem ledničku... Místo JUNIORA jsem tam našel špekáčkového seniora a naložil s ním 1. jak píšete, dále 2. podle vašeho receptu s vynecháním papriky a konečně 3. podle rcp L.H.
Zítra to opeču ochutnáme a naslepo porovnáme...
Je to opravdu "jen recept"který si každý může upravit s uzeninou,mu oblíbenou
Je tady spousta"Rozlítaných ptáčků" a masových pomazánek,kde je použitý Junior a nikoho to nepohoršuje...
A jak píše nejen Jindra-vařme a grilujme ze surovin,které nám vyhovují!Snad máme každý svůj rozum
Ale i tak,všem,kteří si přečetli tento recept-děkuji za čas mu věnovaný
Salám Junior je druh jemně mělněného salámu, který se vyznačuje velice jemnou strukturou bez výrazných hrubých částic s typickou růžovou barvou. Podle původní receptury (ČSN 57 6099) měl salám následující složení (na 100 kg hotového výrobku):[1]
hovězí maso výrobní zadní solené: 15,00 kg
hovězí maso výrobní přední solené: 17,00 kg
vepřové výrobní maso bez kůže solené: 45,00 kg
telecí maso solené: 15,00 kg
pepř mletý: 0,10 kg
muškátový oříšek: 0,04 kg
kyselina askorbová: 0,05 kg
pšeničná bílkovina: 4,00 kg
voda 15,00 l
Tento salám byl poměrně levný a velmi oblíbený např. mezi studenty. Dodnes je prodáván, občas se nazývá pokrm chudých.
Po zrušení závaznosti bývalých státních a podnikových norem počátkem 90. let 20. století došlo k prudkému snížení jeho kvality.[2] V současné době obsahují některé salámy, které se skrývají pod značkou Junior méně než 30% masa a skládají se zejména z vody, kůží, drůbežího separátu, bramborového škrobu a jiných náhražek.[3][4]
ale to neznamena, ze nejde koupit i kvalitni salam
Ale vidím,že máš chorou úplně jinou část těla
Já ledničku čistím zásadně čistícím prostředkem k tomu určeným a poté ještě vytřu octovou vodou
Paprika chuť měkkého salámu opravdu ovlivnila
Použitou papriku jsem také grilovala,ale do postupu nenapsala.To už je na každém,zda ji vyhodí,nebo upotřebí.
Josifek:Díky za důvěru
Ale třeba se pletu...
Je mi jasné,že s každým přidaným receptem nesu svou kůži na trh.Ale v žádném případě nikoho nenutím,aby podle mě vařil,nebo používal suroviny,které mu nevyhovují.Snad má každý svůj rozum a ví,co může,v jakém množství a jak často
Finanční nouzí u nás doma netrpíme a i když vím,co se nejen do levných uzenin kolikrát namele....Ale,než po šunce,která mi nechutná,raději sáhnu po tom párku,nebo junioru
Manžel ho má rád obalovaný,jako utopence,v buřt guláši ap.Jednou za měsíc se vážně z něj to jídlo zhotoví
Ale jak píšu,je to moje chuť,moje zdraví a když si 400g salámu přepočítáte na 4osoby,tak to zase takový jed pro organizmus není