Houby v octě
Pro tento způsob zavařování se hodí houby spíše tvrdší, aby se při vaření nerozpadly nebo nebyly nevzhledně kašovité. Jejich použití je celkem široké, například jako přísada do omáček nebo polévek. Můžeme je použít i jako chuťovku ve studené kuchyni.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 167 kJ / 40 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 18 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut.
Krok 2: Odebereme pěnu a plníme do sklenic.
Krok 3: Svaříme nálev dle návodu na konzervačním přípravku Deko.
Krok 4: Do sklenic k houbám přidáme pár koleček cibule a zalijeme horkým nálevem.
Krok 5: Nesterilujeme, pouze otočíme dnem vzhůru.
Zveřejněno 20. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZQp
Moje poznámka
Houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZQp
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 7 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 37 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 58 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
zavařování hub,
zavařování hub s dekem,
zavarovane houby,
houby zavarovani,
zavařování hub deko,
nakládání hub do octa,
zavařování hub do deka,
recept na zavařovaní hub,
zavařování hub recept,
nakládání hub na kyselo,
houby naložene v deku,
nakládání hub do deka,
lišky v octě,
zavařovaní lišek,
houby v octě s cibulí,
zavarovane houby recept,
nakládání hub,
zavarovani hribku,
zavarovani houby,
houby v deku
Suroviny:
houby čerstvé,
voda,
ocet,
deko,
sacharin,
cibule
Komentáře (16)
http://www.toprecepty.cz/recept/28382-zavarene-vac...
A ač není sezóna, stejně budu brzo zavářet - kazí se nám jablka a červenou řepu je taky třeba zpracovat