Suroviny
Porce: 1 kulatá forma (20cm)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 530 kJ / 4 429 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,37 g |
Tuky | 219,57 g |
Vláknina | 41,65 g |
Cholesterol | 994 mg |
Sodík | 946 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 490,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které pomalu zašleháme olej a mléko.
Krok 2: Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme do těsta.
Krok 3: Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy, přikryjeme alobalem nebo pečicím papírem a pečeme 25 minut na 160°C.
Krok 5: Poté odkryjeme a dopečeme při 175°C (vyzkoušíme špejlí, zda je těsto hotové).
Krok 6: V míse si vyšleháme rozdrobený Šmakoun s jogurtem a smetanou. Kdo má strach z výsledné konzistence, může použít ztužovač, avšak krém drží krásně i bez něj. Pokud máte raději svěžejší a nakyslejší chuť, můžete použít místo klasické smetany zakysanou.
Krok 7: Do krému nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu.
Krok 8: Když je korpus studený, tak vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme (necháme pouze dno a okraje po stranách, které budou držet krém). Pokud vám korpus uprostřed vyběhl při pečení více než okraje, tak můžete nejdřív seříznout a teprve potom dlabat.
Krok 9: Vydlabané těsto rozdrobíme do misky a dáme prozatím stranou.
Krok 10: Na dno buchty dáme rozmačkané banány. Na ně rozetřeme krém a posypeme těstovou drobenkou.
Krok 11: Dáme přes noc do lednice a můžete papat.
Zveřejněno 11. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmakounův krtek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV43
Moje poznámka
Šmakounův krtek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV43
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 11 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 12 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 12 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová polévka s houbami
martina.mickova88 před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 2 hodinami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 3 hodinami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 4 hodinami
Boloňské špagety
Toxic runner před 4 hodinami
Chilli hovězí
Antonausprag před 4 hodinami
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 4 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 6 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 6 hodinami
Tématické fráze:
krtkuv dort se šmakoun,
buchta ze šmakouna,
šmakounův krém,
buchta krtek,
šmakounův dort,
dort ze smakouna,
krtkuv dort se zakysanou smetanou,
buchta krtek se zakysanou smetanou,
smakounovuv dort,
krém na krtka,
recept na krtka,
krtkuv dort z ze žitné mouky bez mouky,
pečení krtek,
krtkův dort recept ekucharka,
buchta krtek bananova,
pečeme krtka,
krtek peče koláčky,
ikucharka.net -pečení čertu,
dort s krtkem,
pečeme dortkrtek
Suroviny:
vejce,
cukr třtinový,
mléko,
olej,
mouka polohrubá,
mouka celozrnná žitná,
prášek kakaový,
kypřící prášek,
banán,
čokoláda hořká,
šmakoun,
jogurt bílý,
smetana ke šlehání,
Komentáře (6)
pipre:Janinko,já jsem také nevěděla,co je to za surovinu
Karob (Svatojánský chleba) nemá s kakaem nic společného.