Houbové škvarky z ryzců
Ryzce naši houbaři kupodivu příliš nesbírají, přestože je to velmi zajímavá skupina hub, atraktivní i z hlediska kuchyňského využití. Tyto houby jsou oblíbené především pro svou osobitou, pikantně kořeněnou chuť, která jim dává punc výjimečnosti.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 272 kJ / 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,58 g |
Tuky | 29,87 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubší pánve si dáme rozpálit sádlo a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme pouze zesklovatět.
Krok 2: Houby očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky cca 2 x 2 cm.
Krok 3: Houby přidáme k opražené cibuli a škvaříme za občasného promíchání do podoby zlatavých škvarků. Těsně před ukončením osolíme, opepříme a lehce posypeme drceným kmínem.
Krok 4: Jakmile jsou houbové škvarky hotové, scedíme je přes kovové sítko a necháme okapat přebytečný tuk na ubrousku. Podáváme samotné, nebo se zeleninou.
Zveřejněno 14. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové škvarky z ryzců
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A7Z9
Moje poznámka
Houbové škvarky z ryzců
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A7Z9
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 10 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 19 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 19 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 2 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 4 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 5 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 6 hodinami
Grilované krevety
Fitulka před 7 hodinami
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 7 hodinami
Masové koule na žampionech
Fitulka před 7 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 8 hodinami
Tématické fráze:
ryzec recept,
ryzce,
recepty z ryzců,
houbove škvarky,
ryzec recepty,
recepty z hub ryzec,
recepty z ryzce,
ryzce recepty,
recepty na ryzce,
ryzce recept,
omáčka z ryzců,
recept na ryzce,
recepty ryzec,
recept z ryzců,
recepty houba ryzec,
ryzce na sadle,
smažené ryzce jen na másle,
ryzec skvarky,
recept na houbové škvarky,
ryzci recepty
Suroviny:
ryzce,
sádlo vepřové,
cibule,
pepř mletý,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (8)
a věřte nebo nevěřte,strašně dobré.Nezbyl ani kousíček,chutnalo všem.Díky za recept.
Přidávám +5
Škoda, že u nás o ryzce nezavadím