Povidlové šátečky bez kynutí
Bezkonkurenční recept na šátečky s povidlovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a chutnají luxusně. Těsto sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním pracuje. Je ideální, pokud máte málo času a potřebujete rychle něco dobrého.
Suroviny pro 40 kusů
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 129 kJ / 3 855 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,25 g |
Tuky | 244,43 g |
Vláknina | 12,49 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 342,31 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlové šátečky bez kynutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8RX
Moje poznámka
Povidlové šátečky bez kynutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8RX
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Párečky v těstíčku
Přidáno před 2 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 4 minutami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 3 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 3 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 5 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 5 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 6 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 8 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 8 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 8 hodinami
Tématické fráze:
šátečky bez kynutí,
nekynuté šátečky,
kynuté šátečky bez kynutí,
povidlový koláč,
satecky,
svatební šátečky,
tvarohove satecky bez kynuti,
povidlové kolačky,
povidlové koláče,
křehké šátečky,
povidlové šátečky z tvarohoveho testa,
kynute satecky,
satecky s povidlama,
šátečky s povidlím,
povidlové koláčky bez kynutí,
povidlové koláče bez kynutí,
povidlové,
šátečky z kynutého těsta,
koláčky s povidly,
kolace satecky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
kvasnice,
mléko,
sůl,
vejce,
povidla švestková,
máslo,
cukr písek,
mouka polohrubá
Komentáře (101)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jj, jsou eňo ňůůůňo, že jo
A to ještě po upečení vykoupané v rumu a v cukru oválené..., to je "maso". Na sešlosti byli dospěláci přiopilí z piva, či ovínění z vína a mezi námi se hihňaly dětičky ošátečkované ze šátečků
casino:
Na slibované porovnávání podle použitých kvasnic nedošlo
Zato ale jsem část šátečků - ty ze suš. droždí (tedy těsto úplně bez cukru) nacpal nastrouhanou čabajkou. A i když se stoly prohýbaly pod rožněným čuníkem, tak ty čabajské šátečky se ztratily jako pára nad hrncem
Jj chutnají, a to že tůůůze
Až tak, že na víkendovou sešlost se nebudu smolit s u nás už profláklými makronkami (zeťák mi říká Don Makron
Půlku po vašemu
Půlku podle Richard Novák:
Porovnáme a uvidíme, zda tam bude jaký rozdíl...
(ffčíl se mi vybavilo, že těsto se dost podobá tomuto:http://www.toprecepty.cz/recept/9261-sismaky-od-al...
Naštěstí, než jsem stihl pustit se i do druhého plechu, vracely se MAKRONKY ze šichty, tak mi to nafotily… Pak, to co vyblejskly i sluply.
Ta jedna dávka je chuťovka asi pro 4 jedince, ale zvládl bych to i sám, samotinký
Ráno jedu za tchyňkou, ale i kdyby něco zbylo, stejně jí nic nevezmu; kdybych jí řekl, že jsem dal do kynutého čtvrtku másla na 30deka mouky, tak ji jebne…
Musím se přiznat, že jsem si při zadělávání seděl na vedení!!! Min. 1x týdně peču chleba bez hnětení, kde se sušené droždí nenechává vzejít! Tady jsem se, tydýt, držel receptu a rozdělal droždí jak stojí psáno. Když mi to doplo, tak jsem těsto zadělal bez dalšího čekání. Myslím ale, že i tak to dopadlo dobře – trošku to připomíná linecké, ale je to křehčí, jemnější
Z jedné dávky jsem vytvořil 60ks (čtverečky rádlované 6x6cm). Na pohled žádná sláva (jeden Němec mi pořád třepe rukou), ale na chuť je to špica!
Příště, pokud to dřív nezkusí Richard Novák: zadělám těsto bez qásku!
Jóóó, a toho sušeného droždí (LABETA) jsem dal 2 sáčečky po 10g, tedy 20g. Píšou, že 20g odpovídá účinností 40g čerstvého droždí.
No, zkrátka, je to ŠPICA...
Tak už je to v troubě, náčelníku!
Nechám nafotit až zítra...
...tedy, budelico
Vy mi čtete myšlenky, chlape
Už jsem vyzkoušela hodně receptů, ale tenhle byl TOP!
z listového těsta.Mohlo by to fungovat.
Pokud se ptáte na náplň, tak pokud nemáte domácí švestková povidla, zkuste si sehnat povidla NOVA, nebo do povidel přidejte trochu pudinkového prášku předem rozmíchaného v rumu.
Šátečky bych potřebovala až za 2 týdny. Tehdy ale nebudu mít na pečení vůbec čas. Je možné koláčky upéct týden dopředu, po vychladnutí je zmrazit a když je budu potřebovat, tak z mrazničky vytáhnout a nechat volně rozmrazit? Jedna se mi o to, jestli chuť a kvalita šáteček po rozmrazení bude stejná. Jestli budou jako čerstvé.
A po rozmrazení vydrží ještě vláčné jak dlouho? Vydrží 2 - 3 dny? Chci je přivést totiž na návštěvu.
A pak se chci zeptat jestli můžu dělat i jiné tvary. Třeba velké kulaté koláče, na které se dává náplň navrch koláče a ozdobí třeba mandličkami.
Kdybych chtěla dělat šátečky, tak mi náplň z těch mezer nevyteče?
Děkuji za odpověď. S pozdravem Klárka.
Vaš recept a šátečky se mi paní Hello, moc líbí.