Františkovské nudle
Netradiční jídlo z jednoho hrnce, to jsou čínské nudle s masovou konzervou, zakysanou smetanou a lesními houbami. Rychlovka, která se dá jednoduše připravit na dovolené, tak jako ji připravil autor tohoto receptu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 533 kJ / 1 561 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,18 g |
Tuky | 37,37 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 192 mg |
Sodík | 251 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 195,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vepřové konzervy odebereme sádlo a rozehřejeme ho v kastrůlku. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji necháme zpěnit.
Krok 2: Přidáme houby, osolíme a dusíme tak dlouho, než se z hub vyvaří veškerá voda. Potom přidáme vepřové maso z konzervy.
Krok 3: Vše krátce opražíme a stáhneme z plotny. Vmícháme zakysanou smetanu.
Krok 4: Nudle připravíme podle návodu a vmícháme do masové směsi. Dochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme.
Zveřejněno 5. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Františkovské nudle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVGM
Moje poznámka
Františkovské nudle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVGM
Nejnovější recepty
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 1 hodinou
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 16 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 23 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestková buchta
ctomala před 1 minutou
Švestková povidla
ctomala před 2 minutami
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 2 hodinami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 2 hodinami
Borůvkové muffiny
olivka před 3 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 3 hodinami
Vepřové kostky na česneku
Nikijaho před 3 hodinami
Maďarská houbová polévka
Fitulka před 3 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
KuchtinkaHaninka před 4 hodinami
Čevabčiči s bramborem
erikpatrik@email.cz před 4 hodinami
Tématické fráze:
nudle,
výroba čínských nudlí,
recept na výrobu čínských nudlí,
cinske nudle se smetanou,
výroba čínský nudle,
recepty z nudli,
nudle s vepřovou konzervou,
vyroba domacich cinskych nudli,
nudle s masovou konzervou,
čínské nudle se slaninou,
prave činske nudle recept,
vyroba nudli,flicku,
recept na čínský domácí luncheon meat,
recept na čínský domácí luncheon meat,
vyroba na nudle,
smažené nudle se zelím a hřiby,
recept nudle s masovu konzervou,
recept na výrobu nudlí,
recepty rychlovky na dovolenou,
rýžové nudle lidl
Suroviny:
maso vepřové,
houby čerstvé,
cibule,
smetana zakysaná,
nudle čínské,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (11)
Když kupovat konzervu, nutno se podívat na složení. Některé konzervy obsahují neuvěřitelných 25% vepřového masa.
Konzervy z Lídla, byť polské, obsahují kolem 90% vepřového masa (jsou vyráběné pro export do SRN a tam si nemohou dovolit šidit).
Slušné konzervy mají od 70% masa.
Jinak receptík super , vzpomínka na dovolené s rodiči pod stanem