Šmakoun na hříbkách
Šmakoun na hříbkách je lehký a výživný pokrm s klasickou chutí. Orestovaný šmakoun s cibulkou, zeleninovým vývarem, smetanou a kapkou láku z okurek vytváří jemnou omáčku, která se skvěle hodí k nokům, bramborám nebo pečivu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 125 kJ / 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,57 g |
Tuky | 55,77 g |
Vláknina | 41,10 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 2,12 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 54,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibulku. Přidáme hříbky a necháme 5 minut zarestovat.
Krok 2: Poté zhruba třetinu hříbků dáme stranou, ke zbytku přilijeme vývar se smetanou a 10 minut povaříme. Vmícháme kmín, rozmixujeme a podle potřeby zahustíme hraškou.
Krok 3: Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hříbky, které jsme dali předtím stranou, a přihodíme k nim pokrájeného Šmakouna.
Krok 4: Krátce orestujeme a přidáme do omáčky. Nyní už zbývá jen dochutit solí a pepřem.
Krok 5: Servírujeme posypané čerstvou petrželkou.
Zveřejněno 12. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmakoun na hříbkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7G0
Moje poznámka
Šmakoun na hříbkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7G0
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 16 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 17 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 9 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 11 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 12 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 13 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 13 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 14 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 14 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 14 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 14 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 15 hodinami
Tématické fráze:
šmakoun recepty,
šmakoun s hlívou recepty,
tncz nova,
marinovaný šmakoun,
noky na hřibkach,
rychle hovězí na hříbkách,
recept na šmakouna,
recept na noky na hříbkách,
kuře na hříbkách se smetanou,
marinovaný šmakoun recepty,
dynove noky na hribkach,
kyselo na hribkach,
šmakoun hlívou recepty,
vepřová plec po lovecku,
přirodni na hřibkach,
šmakoun a marinování
Suroviny:
šmakoun hlíva ústřičná,
houba hřib,
vývar zeleninový,
smetana na vaření,
cibule,
olej,
máslo,
kmín drcený,
petrželka,
hraška
Komentáře (7)