Jihočeské bosáky - drbáky
Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k masu výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.
Suroviny pro 1 dávka
asi 12 kusů podle velikosti
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 862 kJ / 2 118 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 58,70 g | 
| Tuky | 10,68 g | 
| Vláknina | 41,35 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3,27 g | 
| Sůl | 7,77 g | 
| Sacharidy | 426,15 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do misky nakrájíme rohlíky na menší kostky. Omyté brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle najemno. Podle chuti osolíme, dobře ručně promícháme a vytvoříme pevné koule.
	Krok 2: Na tácek vysypeme solamyl (podle počtu dělaných bosáků) a koule v něm obalíme ze všech stran.
	Krok 3: Dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme 10 minut.
	Krok 4: Po uvaření bosáky vyndáme a krájíme na půlky.
Zveřejněno 19. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Moje poznámka
					
				
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							knedliky drbaky, 
						
						
							knedlíky bosáky, 
						
						
							knedlíky recepty bosáky, 
						
						
							knedlík bosák, 
						
						
							knedlík drbák, 
						
						
							bosáky knedlíky, 
						
						
							bosak knedlik, 
						
						
							jihočeské knedlíky, 
						
						
							bosaky knedlik, 
						
						
							jihočeské recepty, 
						
						
							drbáky knedlíky, 
						
						
							jihočeský knedlík, 
						
						
							bosaci, 
						
						
							bosaky se zelim, 
						
						
							recept na knedliky bosaky, 
						
						
							chlupaté knedlíky bosáky recept, 
						
						
							bosáky s rohlíky, 
						
						
							knedlik drbaky, 
						
						
							bosáky z rohlíků, 
						
						
							jak se vaří bosáky
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							rohlík, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (25)
Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.