Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík

Klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. Voňavé kachní maso se krásně doplňuje se sladkokyselým zelím a šťavnatými jablíčky. Na talíři tuto sytou dobrotu podáváme s plátky nekynutých karlovarských knedlíků. Skvělé slavnostní jídlo i nedělní oběd.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katak

Náročný

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 300 min

360 min (60 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 108 kJ /
743 kcal
Bílkoviny27,71 g
Tuky11,03 g
Vláknina17,45 g
Cholesterol 233 mg
Sodík 5,02 g
Sůl12,45 g
Sacharidy124,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní stehna omyjeme, ze všech stran osolíme a posypeme kmínem. Z oloupaných jablek odstraníme jádřince a nakrájíme je na kostky. Krok 2: Stehna s jablky vložíme do pekáče, malinko je podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 5 hodin při 110 °C. Krok 3: Zelí propláchneme, osolíme a opepříme. Maličko podlijeme vodou a dusíme 30 minut. Zaprášíme hladkou moukou, vmícháme do něj část kachního výpeku s jablky a ještě provaříme. Během varu můžeme zelí dochutit červeným vínem nebo brandy. Krok 4: Knedlíky: Vejce rozdělíme na žloutek a bílek. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Krok 5: Rohlíky rozkrájíme na kostičky, smícháme se žloutkem rozmíchaným v mléce (mléko přiléváme postupně, dle potřeby). Přidáme nasekanou petrželovou nať, osolíme a vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Krok 6: Vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v páře 20 minut.

TIP: Recepty s kachním masem

Zveřejněno 18. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8GM

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8GM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pečená kachní stehna v troubě, pečení kachních stehen, jak dlouho pect kachní stehna, jak péct kachní stehna, pečený karlovarský knedlík, pečené kachní stehna v troubě, kachni stehna na zeli, pečená kachna,knedlík,zelí, pečené kachní stehno, pecena kachni stehna, karlovarský knedlík pečený, pečený kachní stehna, pečený kachní stehna, kuřecí stehna na červeném zelí, kachna a červené zelí, maso kachní stehna se zelím a s knedlíkem, kachna se zelím a karlovarský s knedlíkem, pečeme kachní stehna, jak dlouho pečeme kachní stehna, kachni stehna na jablkach

Suroviny:
stehno kachní, jablko, kmín celý, zelí kysané červené, mouka hladká, víno červené, rohlík, vejce, mléko, petrželka zelená, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu