Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 892 kJ / 3 320 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 234,80 g |
| Tuky | 203,20 g |
| Vláknina | 58,00 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 646 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 91,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Na sádle orestujeme cibuli. Ta musí být rozdušená vysloveně na kaši a do zlatova. Potom vložíme maso, orestujeme,přidáme koření - paprika musí pustit barvu a pozor, aby nezhořkla! Podlejeme minimem vody a dusíme cca 30 minut. Vložíme papriky a rajčata nakrájené na kousky a dusíme do změknutí masa, maso pustí spolu s cibulí a zeleninou nádhernou šťávičku.
Krok 2: Pokud musíme dolít vodu, tak jen minimálně, aby se maso nepřipékalo, bylo lehce ponořené. To trvá dalších asi 30 minut, (podle kvality masa). Před dokončením vlijeme víno, dochutíme solí,vypneme sporák a necháme dojít. Perkelt by se jiným způsobem dohušťovat neměl.
Krok 3: Příloha: nejlépe halušky, noky, lze i knedlík, brambor anebo jen chléb…(prostě co nám doma chutná)
Zveřejněno 2. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Variace na perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwBm
Moje poznámka
Variace na perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwBm
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 4 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 9 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 10 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 20 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustová polévka
Topmoni před 39 minutami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Ketynna před 2 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 3 hodinami
Květáková polévka
tomstny před 3 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 3 hodinami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 3 hodinami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 4 hodinami
Tématické fráze:
hovězí perkelt,
perkelt,
hovězí perkelt recept,
madarsky hovezi perkelt,
perkelt recept,
pravý maďarský perkelt,
perkelt z hovězího masa,
hovězí perkelt recepty,
maďarský perkelt babica,
hovězí podplecí,
perkelt hovezi,
perkelt recept hovězí,
hovězí krk podplečí,
podplecí,
hovězí perkelt na víně,
perkelt na víně,
babica perkelt,
hovezi krk podpleci recepty,
perkelt z hoveziho,
hovezi podplecí recept
Suroviny:
krk hovězí,
cibule,
paprika čerstvá zelená,
rajče cherry,
paprika čerstvá červená,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
feferonka,
sůl,
sádlo,
víno červené
Komentáře (18)