Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 892 kJ / 3 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,80 g |
Tuky | 203,20 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 91,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Na sádle orestujeme cibuli. Ta musí být rozdušená vysloveně na kaši a do zlatova. Potom vložíme maso, orestujeme,přidáme koření - paprika musí pustit barvu a pozor, aby nezhořkla! Podlejeme minimem vody a dusíme cca 30 minut. Vložíme papriky a rajčata nakrájené na kousky a dusíme do změknutí masa, maso pustí spolu s cibulí a zeleninou nádhernou šťávičku.
Krok 2: Pokud musíme dolít vodu, tak jen minimálně, aby se maso nepřipékalo, bylo lehce ponořené. To trvá dalších asi 30 minut, (podle kvality masa). Před dokončením vlijeme víno, dochutíme solí,vypneme sporák a necháme dojít. Perkelt by se jiným způsobem dohušťovat neměl.
Krok 3: Příloha: nejlépe halušky, noky, lze i knedlík, brambor anebo jen chléb…(prostě co nám doma chutná)
Zveřejněno 2. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Variace na perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwBm
Moje poznámka
Variace na perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwBm
Nejnovější recepty
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 1 hodinou
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 1 hodinou
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 2 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 11 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 20 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušená mrkev
Tajemnost před 12 minutami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 14 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 16 minutami
Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari (Kuřecí na kari)
TommyKoci před 23 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 1 hodinou
Dýňová polévka
BublinaF před 1 hodinou
Brokolicová polévka
Gothaj před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 1 hodinou
Pečená dýně
Agliooglio před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovězí perkelt,
perkelt,
hovězí perkelt recept,
madarsky hovezi perkelt,
perkelt recept,
pravý maďarský perkelt,
perkelt z hovězího masa,
hovězí perkelt recepty,
maďarský perkelt babica,
hovězí podplecí,
perkelt hovezi,
perkelt recept hovězí,
hovězí krk podplečí,
podplecí,
hovězí perkelt na víně,
perkelt na víně,
babica perkelt,
hovezi krk podpleci recepty,
perkelt z hoveziho,
hovezi podplecí recept
Suroviny:
krk hovězí,
cibule,
paprika čerstvá zelená,
rajče cherry,
paprika čerstvá červená,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
feferonka,
sůl,
sádlo,
víno červené
Komentáře (18)