Bílková poleva na perníčky
Milujete vánoční perníčky, ale nezdobíte je, protože se vám nedaří poleva? To se letos změní, protože pro vás máme recept na úžasnou bílkovou polevu na perníčky, se kterou se skvěle pracuje. A zvládne ji připravit i začátečník.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 326 kJ / 1 034 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,30 g |
| Tuky | 0,03 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 67 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 255,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílek vyklepneme do misky a zbavíme ho "poutek". Prosejeme co nejjemnějším sítkem cukr, přidáme citron a šleháme co nejvyšší rychlostí, až bílek zhoustne.
Krok 2: Pak do směsi prosejeme škrob a mícháme do pevné hmoty. Pokud máme větší bílek, přidáme cukr. Pokud je směs příliš hustá, přidáme citron. Správně hustá poleva by na metlách šlehače měla držet špičky a nesmí stékat.
Krok 3: Na zdobení je ideální používat igelitové sáčky. Plnění polevy do sáčku si usnadníme tím, že sáček postavíme do vyšší nádoby a pohodlně naplníme. Pokud chceme polevu barvit, kápneme barvu do sáčku s polevou, uzavřeme a rukou promneme.
Krok 4: Zdobení začneme tím, že u sáčku odstřihneme ostrými nůžkami růžek. Pokud vybarvujeme větší plochy, nejdříve nakreslíme obrys, necháme trochu zaschnout a pak vyplníme střed.
Krok 5: Pokud polevu nespotřebujeme, necháme ji v sáčku, dáme ji zpátky do vyšší nádoby a uschováme v chladu.
Zveřejněno 10. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílková poleva na perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noxY
Moje poznámka
Bílková poleva na perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noxY
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 6 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 20 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 1 minutou
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 6 minutami
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 20 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 46 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 1 hodinou
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 3 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 4 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 4 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 6 hodinami
Tématické fráze:
bílková poleva,
poleva na zdobení perníčků,
bílek na zdobení perníčků,
bílková poleva na perníky,
recept na bílkovou polevu na perníčky,
bilek na pernicky,
zdobící hmota na perníčky,
bilkova poleva recept,
poleva na perniky,
hmota na zdobení perníčků,
poleva z bilku,
bilkova poleva na zdobeni,
recept na bílkovou polevu,
napln na zdobeni pernicku,
nejlepší bílková poleva,
domácí poleva na perníčky,
bilky na zdobeni pernicku,
citronova poleva na pernicky,
bílkové zdobení na perníčky,
citronova poleva na zdobeni pernicku
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
škrob bramborový,
potravinářské barvivo
Komentáře (18)
A k tomu šlehání/tření bych doporučila zkouknout KH na toto téma:
Dokonalou polevu na perníčky můžete podle našeho videa připravit dvěma způsoby, popíšeme oba postupy
Prosím o vaše zkušenosti, děkuji mockrát.
dávám vodík