Suroviny
Porce: 2-3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 907 kJ / 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,69 g |
| Tuky | 1,87 g |
| Vláknina | 8,70 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 395 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 14,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí plec nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Malinko pokapeme olejem, přidáme rozmarýn, utřený česnek a nasekané feferony. Vše pořádně promícháme a pokud máme dost času, necháme marinovat přes noc, jinak aspoň 3 hodiny.
Krok 2: Na druhý den rozpálíme v hrnci olej, přidáme nasekanou cibuli, kterou necháme jen jemně zrůžovět , pak ji posypeme sladkou paprikou, ale dáváme pozor, abychom ji nespálili, chvilinku restujeme.
Krok 3: Přidáme nakrájené maso, kmín, sůl a opět restujeme.
Krok 4: Pak podlijeme vodou tak do poloviny masa a dusíme téměř doměkka.
Krok 5: Když je maso měkké, můžeme zaprášit troškou hladké mouky, ale není třeba. Stačí přidat rajský protlak a omáčka je zahuštěná tak akorát.
Krok 6: Ještě posypeme majoránkou, několik vteřin provaříme a podáváme. Nejlepší přílohou je pochopitelně knedlík, ale vhodný je i chleba, popřípadě těstoviny.
Zveřejněno 28. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boubínský srnčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o9W
Moje poznámka
Boubínský srnčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o9W
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 17 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 11 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 12 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 12 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 12 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
srnčí gulaš,
srnčí guláš video,
jak udelat srnci,
jak udelat srnci gulas,
srnčí plec recepty,
co udelat ze srnčího,
srnci gul?,
recept na zvěřinu srnči video,
srnčí guláš recept,
srnčí gul,
srnčí guláš recepty,
video recept srnčí,
recepty ze srnčího masa,
jak udělat srnčí maso recepty,
srčí guláše,
srnčí guláš s houbami,
srnči plec,
videa priprava srnciho gulase,
srnčí plec recept,
srčí ragu
Suroviny:
plec srnčí,
cibule,
paprika sušená sladká,
majoránka,
kmín celý,
česnek,
feferonka,
rozmarýn čerstvý,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
olej,
sůl
Komentáře (17)
http://www.toprecepty.cz/recept/23172-srnci-ragu-o...
http://www.toprecepty.cz/recept/8913-srnci-smes-ra...
http://www.toprecepty.cz/recept/23785-podzimni-jel...
http://www.toprecepty.cz/recept/25012-kanci-ragu-s...
http://www.toprecepty.cz/recept/32299-jehneci-ragu...
http://www.toprecepty.cz/recept/41028-danci-ragu/
http://www.toprecepty.cz/recept/36988-kanci-ragu-s...
No, něco jsem našla, ale tady ne
A našla jsem hned několik receptů na zvěřinové ragů
Danca: Já se snažím každý rok udělat aspoň 1x něco ze zvěřiny.