Bramborákové jednohubky
Bramborákové jednohubky přinášejí oblíbenou chuť tradičních bramboráků v malém, praktickém provedení. Křupavé a voňavé, jsou skvělým pohoštěním na oslavy, večírky nebo jen tak k pivu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 028 kJ / 1 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,07 g |
Tuky | 27,60 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 198,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: V odvážené vodě se lžící mouky rozmícháme droždí a oloupeme a nastrouháme bramboru.
Krok 2: Bramboru spolu s ostatními jmenovanými surovinami přidáme do kvásku a vymísíme těsto. Po krátkém (10-15 min) odpočinku ho rozválíme na nevelkou placku, přibližně na malíček silnou. Pokud je třeba, lehce podsypeme moukou.
Krok 3: Nožem nebo stěrkou ji rozkrájíme nejprve na pásky a ty pak na čtverečky – jednohubky.
Krok 4: Dáme je na plech s papírem nebo fólií, kde nakynou během nahřívání trouby.
Krok 5: Upečeme v dobře vyhřáté troubě – pokud je budeme zdobit (salámem, sýrem, okurkou apod.) pečeme jen dorůžova.
Krok 6: Kdo rád křupe, může si jednohubky vypéct víc dokřupava a jíst místo tyčinek.
Zveřejněno 10. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborákové jednohubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xXr
Moje poznámka
Bramborákové jednohubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xXr
Nejnovější recepty
Bazalková frittata
Přidáno před 5 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 11 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 21 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno 5. 9. 2025 10:03:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 4 minutami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 1 hodinou
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Boloňské špagety
TondaJ před 1 hodinou
Muffinkové bábovičky
trejbaljaroslav7 před 1 hodinou
Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát
janecpavel před 2 hodinami
Vločkové zdravé sušenky
zdenek.vejmola před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Vivvien před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
TH před 3 hodinami
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
jjj82 před 3 hodinami
Tématické fráze:
jak zdobit jednohubky,
jednohubky recepty,
bramborakova buchta,
bramboráčky jednohubky,
odpad při mletí mouky,
nevelka krusta,
bramborákové těsto ve střevě
Suroviny:
voda,
olej,
otruby pšeničné,
mouka hladká,
česnek,
kmín drcený,
majoránka,
sůl,
brambory,
droždí
Komentáře (23)
Nápad...takové vznikají, když vás tak moc honí mlsná, že už nevíte, co na ten rozežraný (!) jazyčisko strčit
maiva, magdalenka: otruby jsou vlastně "odpad" při mletí mouky, obal zrna. I proto jsou hodně levné, mám je doma pořád.
Tak, jako magdalenka, je i já často přidávám do pečiva. Je pak nejen hezky tečkované, ale otruby určitě dodají tělu něco minerálů....jsou nestravitelné, nasákavé - ve střevech "nacucají" dost vody a hlavně - vymetou střeva jako nějaké košťátko
Navíc - pečivo s otrubami tělo déle tráví, tak nás nasytí na delší dobu.