Žitné rohlíky
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie! Získáte tak vyváženou snídani nebo svačinu.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 092 kJ / 2 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,73 g |
Tuky | 64,63 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,24 g |
Sacharidy | 369,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme suroviny potřebné pro 1. fázi, a necháme projet celý program Těsto až do konce. Přidáme zbytek surovin, zapneme program Těsto, ale teď necháme jen umíchat, nenecháváme kynout.
Krok 2: Hned potom uložíme těsto v zakryté míse přes noc do lednice.
Krok 3: Ráno nebo dopoledne vyndáme (už je nakynuté), rozdělíme na 6-8 bochánků, trošinku podsypáváme jen tak, aby se těsto nelepilo.
Krok 4: Každý bochánek pak rozválíme na ovál a srolujeme do rohlíku. Ten pak ještě rukou uválíme - spoje záhybů se hezky slepí a rohlík vypadá úhledněji.
Krok 5: Na plechu je necháme nakynout, pak pomašlujeme vejcem a vložíme do vyhřáté trouby. Troubu vyhřejeme na 200 °C, stáhneme na 180 °C a pečeme cca 20 minut.
Krok 6: Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Zveřejněno 7. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Yjv
Moje poznámka
Žitné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Yjv
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 12 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 15 minutami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 17 minutami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 25 minutami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 1 hodinou
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 1 hodinou
Bublanina II
Frana74 před 2 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 4 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 5 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 6 hodinami
Tématické fráze:
domácí rohlíky z žitné mouky,
rohlíky z žitného kvásku,
recepty z žitné mouky,
domácí žitné rohlíky,
žitná mouka,
sójový rohlík,
žitná mouka chlebová recepty,
recept na rohliky,
žitná mouka recepty,
žitné pečivo recept,
recepty ze zitne mouky,
sojové rohlíky,
domaci zitny rohlik,
sojový rohlík recept,
domácí sojové rohlíky,
žitné pečivo,
rohlíčky z žitné mouky,
chlebové rohlíky,
domácí rohlíky ze žitné mouky,
domácí pečivo z žitné mouky
Suroviny:
voda,
cukr,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
vejce,
olej,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
sůl,
kaše bramborová sušená,
semínka lněná,
semínka dýňová,
tuk
Komentáře (72)
Rohlíky máš opravdu výstavní
Pokud vyzkoušíš, písneš?
nemáte někdo zkušenost s obněnou a použitím pouze žitné mouky a místo hladké hladkou chlebovou nebo směs celozrnné?
připravené vstoupit do procesu pečení
Vracím se s raportem
ale to nepovažuji za problém
Patricie, jsem opravdu moc ráda, že chutnají. Ještě mám od kamarádky požadavek na recept na sójové rohlíky, musím to zkusit vymyslet. Ráda ho pak sem přidám
Dovolila jsem si vložit "malý" fotopostup
Vybusna: Fotim obyčejnym fotakem na mobilu, proto fotky nejsou nic moc no
Díky za receptík
Vybusna, těsto je z asi 500 g mouky, jednoháková pečka by to utáhnout v pohodě. Vyzkoušej je a uvidíš, jsou fakt dobré
Ako obyčajne, krása, tvoje ruky sú úžasne šikovné!
+