Moravský vrabec
Moravský vrabec je klasika restauračních hotovek. Ať už ho podáváte se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít typickou chuť, kterou mu dává tučnější vepřové maso, česnek, cibule a kmín. Nejčastěji se podává s bramborovým nebo kynutým knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 957 kJ / 2 858 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,36 g |
| Tuky | 219,88 g |
| Vláknina | 13,90 g |
| Cholesterol | 600 mg |
| Sodík | 564 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 37,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxp
Moje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxp
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 37 minutami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 10 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 12 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 12 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 13 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Tématické fráze:
moravsky brabec,
vepřový vrabec - nejlepší recept,
vepřový vrabec,
vepřový vrabec recept,
moravští vrabci,
moravský brabec recept,
recept na moravského vrabce,
recept na moravské vrabce,
vrabci recept,
moravský brabec se špenátem recept,
moravský brabec video,
recepty moravský brabec,
pečení vrabci,
vepřový brabec se špenátem,
peceny moravsky brabec,
moravský vrabec se zelím,
moravské vrabce,
moravští brabci,
moravští vrabci recept,
recept na moravske brabce
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček vepřový,
sádlo,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
kmín celý,
sůl
Komentáře (87)
Není vůbec napsáno... Pro začátečníka podstatná věc.
A mám snížit teplotu po těch 40 min .... Nebo nechat na 200....
Nebo jen předehřát na 200 ale péct na min.
Tak DULEZITY detail tu chybí
Tady ale dávám bodík. Česká klasika, je česká klasika
A já tam opravdu ty vrabce vidím také
... taky jsem se nechal inspirovat.
Chybí sice udaj na jeké množství masa jsou ty ingredience, ale my profíci si s tím poradíme
Pozdrav z Brna
pošmákla jsem si já i mimino v bříšku, dávám kladný bodík
posílám bodík a foto
Dali jsme si k masíčku bramborové špalíčky, jinak vrabci byli zjevně z pečínky vepřové.
Vyfotila jsem, ale foťák ale byl ještě lehce zamlžený, proto jsem tu fotku upravila, pokud se nebude líbit, smáznu ji