Suroviny
Porce: 6-8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 062 kJ / 5 751 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 474,36 g |
| Tuky | 415,12 g |
| Vláknina | 7,84 g |
| Cholesterol | 2,26 g |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 3,30 g |
| Sacharidy | 28,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVzN
Moje poznámka
Játrový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVzN
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 8 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 8 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 10 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 11 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 14 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 14 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 14 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 14 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 15 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 15 hodinami
Tématické fráze:
játrový sýr,
játrový sýr recept,
domácí játrová paštika kluci v akci,
recept na jatrový sýr,
kluci v akci játrová paštika,
domaci jatrovy syr,
recept paštika játrový sýr,
domácí paštika kluci v akci,
paštika játrový sýr recept,
kluci v akci domácí paštika,
recept játrový sýr,
jatrovy salam,
játrová paštika kluci v akci,
recepty paštiky 43 receptů dobrůtky,
jatrovy salam recept,
játrový salám recepty,
játrový sýr recepty,
domácí játrový salám,
recept na játrový salám,
játroví sýr
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček vepřový,
játra vepřová,
česnek,
kmín mletý,
ořech muškátový,
majoránka,
koření nové koření mleté,
bazalka čerstvá,
kůra citronová,
pepř mletý,
sůl,
led
Komentáře (13)
Naše rodina dělá tuto játrovou paštiku:
1 kd vepřových jater
1 kg syrového sádla
0,1 kg vepřové kůže vařené
3 stroužky česneku
1 menší cibule
40 gr soli pragandy(vede každá drogerie)
koření do paštiky,neobo jen pepř,sůl,špetku skořice,špetku nového koření,
Postup: umeleme 2 x jádtra co nejemněji,sádlo 1x také,každé zvlášť.při mletí jater přidáme sůl a koření,česnek i cibuli.Játra promícháme a necháme asi 2 hod,prorůžovět(to udělá pragada sůl)potom tyčkovým mixérem mixujeme játra za postupnmého zašlehávání mletého sádle.Postupně se spojí do kompaktní játrové hmoty,která velmi lepí.Tuto hmotu naplníme do vhodné nádoby,nebo skleniček s víčky a na plechu v troubě necháme táhnout při teplotě 85 st.2,5 hod.Nádoby můžeme vyložit plátky anglické slaniny,nebo podobně.Po vychlazení je super.Dobrou chuť.Děláme ji doma mnoho let.
Máš odemne velikánský bodík, už vím, co si zítra udělám ... parááda, jsi zlato