Suroviny
Porce: 6-8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 062 kJ / 5 751 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 474,36 g |
Tuky | 415,12 g |
Vláknina | 7,84 g |
Cholesterol | 2,26 g |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 3,30 g |
Sacharidy | 28,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVzN
Moje poznámka
Játrový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVzN
Nejnovější recepty
Letní plněné cukety
Přidáno před 2 hodinami
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 6 hodinami
Filety z pražmy královské se salátem z červené čočky
Přidáno před 7 hodinami
Těstovinový salát
Přidáno před 8 hodinami
Thajská kuřecí polévka s čajotem
Přidáno 9. 8. 2025 13:02:05
Omeleta se švestkami
Přidáno 9. 8. 2025 07:20:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Grilovaná „Tištínská“ paprika
Fijajda před 34 minutami
Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem
eskalina před 58 minutami
Bábovečka na hrnečky z cuketečky
PavlaSl. před 1 hodinou
Zavařené, velmi chutné cukety
Miluska56 před 1 hodinou
Koprová omáčka s vepřovým masem
jardakupsa před 1 hodinou
Pizza bez droždí
SabinaKoci před 1 hodinou
Pikantní bůček na hořčici
LUDMILA 1 před 2 hodinami
Podmáslový chléb nadýchaný, s křupavou kůrkou
Narmer73 před 2 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
jipakre před 2 hodinami
Domácí kečup
Jindriskas před 3 hodinami
Tématické fráze:
játrový sýr,
játrový sýr recept,
domácí játrová paštika kluci v akci,
recept na jatrový sýr,
kluci v akci játrová paštika,
domaci jatrovy syr,
recept paštika játrový sýr,
domácí paštika kluci v akci,
paštika játrový sýr recept,
kluci v akci domácí paštika,
recept játrový sýr,
jatrovy salam,
játrová paštika kluci v akci,
recepty paštiky 43 receptů dobrůtky,
jatrovy salam recept,
játrový salám recepty,
játrový sýr recepty,
domácí játrový salám,
recept na játrový salám,
játroví sýr
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček vepřový,
játra vepřová,
česnek,
kmín mletý,
ořech muškátový,
majoránka,
koření nové koření mleté,
bazalka čerstvá,
kůra citronová,
pepř mletý,
sůl,
led
Komentáře (13)
Naše rodina dělá tuto játrovou paštiku:
1 kd vepřových jater
1 kg syrového sádla
0,1 kg vepřové kůže vařené
3 stroužky česneku
1 menší cibule
40 gr soli pragandy(vede každá drogerie)
koření do paštiky,neobo jen pepř,sůl,špetku skořice,špetku nového koření,
Postup: umeleme 2 x jádtra co nejemněji,sádlo 1x také,každé zvlášť.při mletí jater přidáme sůl a koření,česnek i cibuli.Játra promícháme a necháme asi 2 hod,prorůžovět(to udělá pragada sůl)potom tyčkovým mixérem mixujeme játra za postupnmého zašlehávání mletého sádle.Postupně se spojí do kompaktní játrové hmoty,která velmi lepí.Tuto hmotu naplníme do vhodné nádoby,nebo skleniček s víčky a na plechu v troubě necháme táhnout při teplotě 85 st.2,5 hod.Nádoby můžeme vyložit plátky anglické slaniny,nebo podobně.Po vychlazení je super.Dobrou chuť.Děláme ji doma mnoho let.
Máš odemne velikánský bodík, už vím, co si zítra udělám ... parááda, jsi zlato