Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná tlačenka

Čekáte návštěvu a nechcete ji pohostit zase jen klasickými chlebíčky? Zkuste tentokrát připravit vaječnou tlačenku, která určitě přijde k chuti s krajíčkem chleba nebo veky. Můžete zkusit i netradiční lehčí variantu bez majolky, želatina pak bude krásně čirá.

Hodnocení receptu je 4,4 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Denisa

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min + doba tuhnutí

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, + doba tuhnutí )

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 865 kJ /
685 kcal
Bílkoviny48,22 g
Tuky52,74 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 1,67 g
Sůl3,84 g
Sacharidy4,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Moravanku scedíme. Ze směsi zeleniny nakrájíme nadrobno okurky. Krok 2: Uvařená vejce oloupeme a nasekáme. Salám nakrájíme na nudličky a smícháme se zeleninou a majonézou. Krok 3: Do směsi nakonec vlijeme želatinu připravenou podle návodu na jejím obalu a smíchanou s horkým bujónem. Krok 4: Směs naplníme do srnčího hřbetu, vyloženého potravinářskou fólií nebo mikroténovým sáčkem. Krok 5: Necháme v lednici pořádně ztuhnout, pak úhledně nakrájíme. Podáváme s pečivem.

TIP: Vaječná tlačenka patří k velikonočnímu hodování

Zveřejněno 3. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98y4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98y4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bola výborná,som moc rada,že som sa ju konečne naučila robiť:-8A Bibinke ďakujem za súkromné rady,naozaj sa podarila:yes:

Ivulí super, já používám želatinu na vaječnou tlačenku a je to paráda:yes::-p

Dělala jsem na rodinnou sešlost, přikládám fotečky.

Vaječná tlačenka byla jeden čas hodně v kurzu:-p dlouho jsem jí nedělala, tak jsem si jí po mnoha letech zopákla;-) Dávám fotky a dávám bodíčka:yes:

klasický výborný recept. Místo obyč. salámu nakrájím na kostičky točený salám, je voňavý :yes:. Přidávám i kukuřici z konzervy a když je chuť což vesměs je, přidám pár koktejlových krevetek. Mám ji moc ráda vaječnou tlačenku, jsem schopná si ji dělat denně!!! dávám bodík.;-)

Znám, dělám, jen bych se zeptala - PATŘÍ TOTO JÍDLO DO TÉTO KATEGORIE - je tam měkký salám - pokud ovšem není sojový:-?;-):-))

Já sleji nálev z Moravanky, doleji do 250 ml vodou. Pak rozdělím na dvě poloviny, v jedné nechám namočit želatinu, druhou vařím s kostkou masoxu. Pak nechám trochu vychladnout a vmíchám do namočené želatiny, která se krásně rozpustí. Nakonec vše naliji do vajíčkové směsi a nechám vychladit.

Masox je bujón silnej neurčitej mäsovej chuti.Osobne preferujem hovädzí bujón alebo bravčový.;-)

Dělávala jsem docela často, tudíž to dobře znám, taky mám receptík a možná je i tady. Dávám bodíka:yes:

Jiřička 3. 6. 2009 11:25
Dík za Váš recept, ale nevím co s tím masoxem. V postupu se o něm nezmiňujete. Dělá se z něho ta želatina? Dík za odpověď.:-)

Tématické fráze:
želatina na vaječnou tlačenku, recept na vaječnou tlačenku, tlačenka recept, vaječná želatina, salámová tlačenka recept, salámová tlačenka, vajecna, vajíčková tlačenka video, vajíčková tlačenka s moravankou, aspikova tlačenka, recepty na vaječnou tlačenku, výroba tlačenky video, želatinová tlačenka, recept na tlačenku, recepty-váječná tlačenka, recept.vajecna.tlacenka, vaječnátlačenka, vajíčková tlačenka, recept na salámovou tlačenku, tlačenka

Suroviny:
moravanka, želatina, vejce, majonéza, bujón, salám měkký

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu