Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s uzeným, brokolicí, nivou a zakysanou smetanou

Obměňte klasické šunkofleky za výbornou variantu s brokolicí, zakysanou smetanou a kouskem uzeného. Ke konci pečení nezapomeňte přidat rozšlehané mléko s vejci a smetanou. Tyto zapečené těstoviny jsou vláčné a plné chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 029 kJ /
1 919 kcal
Bílkoviny90,65 g
Tuky149,08 g
Vláknina28,90 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 4,14 g
Sůl10,04 g
Sacharidy41,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Podle návodu uvaříme těstoviny, slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Krok 2: Brokolici uvaříme v osolené, vroucí vodě a vývar necháme. Krok 3: Do pekáče nalijeme trochu oleje a rozehřejeme. Přidáme pokrájenou anglickou slaninu, nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovata. Přidáme uzené maso s uvařenou brokolicí, rozmačkaný česnek, nastrouhanou nivu a nasekanou petrželku. Krok 4: Osolíme, opepříme, promícháme, urovnáme, zalijeme vývarem z brokolice (ostatní použijeme třeba na polévku) a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180 °C na 20 minut. Krok 5: Mezitím rozmícháme kysanou smetanu s mlékem a vejci, zalijeme těstoviny a dopékáme dalších 15 minut.

TIP: Jak a čím vylepšit obyčejné šunkofleky

Zveřejněno 25. 1. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Byly by bývaly klasické "šunkofleky", ale bylo potřeba zpracovat brokolici a tak vznikl úplně jiný a dobrý pokrm. Já tam dala ještě zbytek hlívy, ale to jen kdo chce-já jí používám hodně často, kam jen to jde.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYJ2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYJ2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Super:-p;-):yes::yes::yes:

Scholasticus:Vítej do naší Topkové rodiny a přeju, aby se ti tu líbilo;-)
Děkuji, mám radost, že ti to tak chutnalo:-p

Právě to baštím!! Tohle je jasnej bodík, je to fakt vynikající!! Jen bych dodala, že celková doba přípravy se mi vyšplhala min. na hodinu a čtvrt až půl, a to jsem vše dělala najednou, ale stálo to za to... fakt je to výborný a já ukládám :-D:yes:

:-D...dnes jsem těstoviny udělala...a je to vážně výborný :yes:

Jéééé, já vám všem moc děkuji:-8
Elí, já se neptám, já to uvařím a hotovo, jenže chápu, že když jsou děti a k tomu ještě jedno vegetarián, tak bych taky brala ohled, pro naše zlatíčka "mizerný":-D

Výborná kombinace-brokolice-niva-těstoviny mňam:yes:

Jeeeee opet dobrutka:-p ukladam bodik je jasny:yes::yes:

V receptu je vše, co mi chutná, proto k němu patří bodka :-p:-):yes:

Bibinko, už podle ingrediencí nepochybuji, že je to dobré a já hned dávám i bodík:yes:+3.

Bibi super, dělám podobně.Nejprve krátce povařím brokolici, vyjmu a ve stejné vodě uvařím flíčky, vitamin vylouhovaný je taky vitamin.:yes:Můžu Ti dát bod?

Bibinko,tu chuť si umím představit,:-pjá dělám nějak podobně a taky dávám,co mi zbývá-zeleninku,hlívu,kterou máme rádi a dost často ji kupuji,když není uzené,tak přidám uzeninu a je to také dobré:-))tam se dají využít zbytky potravin:yes::yes:

Ahoj Bibinko, také jsem dnes dělala zapečené těstoviny, ovšem podle nové rodinné koncepce, která mi byla nadiktovaná - "obyčejné" šunkofleky ;-):-). Ty tvoje vypadají dobře, i když se zapékáním se zakysankou nemám příliš dobré zkušenosti... Brokolici mám v ledničce, nivu máme moc rádi...Ale chtějí obyč, mají obyč...;-) Líza se právě láduje - hlavně, že jí chutná ;-):-K

Tématické fráze:
zapečené těstoviny s brokolicí a nivou, zapečené těstoviny se zakysanou smetanou, zapečené těstoviny s brokolicí a smetanou, testoviny s brokolici a nivou, zapečené těstoviny s uzeným a brokolicí, těstoviny s nivou a smetanou, zapečené těstoviny s kysanou smetanou, zapečené těstoviny s uzeným a nivou, šunkofleky s brokolicí, zapečená brokolice se zakysanou smetanou, šunkofleky se zakysanou smetanou, recepty z brokolice a zakysané smetany, šunkofleky se smetanou, zapečené těstoviny s brokolicí, zapečené těstoviny s uzeným, těstoviny s nivou a brokolicí, těstoviny s uzeným, zapečené těstoviny se smetanou, zapecene testoviny s uzenym masem a brokolici, zapečené těstoviny s brokolicí a uzeným

Suroviny:
těstoviny, maso uzené, slanina anglická, brokolice, cibule, sýr niva, brokolice, smetana zakysaná, mléko, vejce, česnek, olej, petrželka, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu