Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česneková omáčka

Jednoduchou česnekovou omáčku, vhodnou k chuťově výrazným druhům masa připravíte s použitím pouze několika surovin. Nejlépe se bude hodit k uzenému masu podávanému s knedliky. Ať již bramborovými, nebo houskovými.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 687 kJ /
403 kcal
Bílkoviny5,16 g
Tuky30,31 g
Vláknina4,67 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpustíme sádlo a přidáme hladkou mouku. Krok 2: Vytvoříme světlou jíšku. Hotovou jíšku rozředíme vodou a povaříme. Krok 3: Osolíme a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Podáváme k uzenému masu.

TIP: Jak na hladkou a chutnou omáčku

Zveřejněno 15. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česneková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkNK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česneková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkNK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

lenka-m ma pravdu jako voda a mouka.. taky bych pridala smetanu nebo mleko pokud nekdo nechce smetanu..

Taky výborné s vařeným hovězím masem a dá se přidat trocha vývaru místo masoxu :yes:

Já tedy přidávám masox, ale myslím si, že to je na chuti každého.V této omajdě smetanu nemáme rádi, takže dělám bez smetany. Bodík a fotky přidány:-)):yes:

Přesně takový recept dělala moje babička, žádný masox či bujon, jen pěkně přírodní suroviny jako máte v receptu, jen ještě na konec dala na zjemění trošku sladké smetany, ale díky za recept, je fantastický a nemá chybu.

Díky moc za tento recept, podle kterého jsem dnes kuchtil. Zbyl mi kousek uzeného a tak nebylo nic jednoduššího, Je to opravdu rychlé a navíc vynikující chuti. Ještě jednou díky.:-p

Je to výborný, rychlý a chutný recept který jediný používám!:yes:

Nechtělo by to alespoň smetanu ? Vždyť je to jen voda s moukou.

Tématické fráze:
česneková omáčka, česneková omáčka s uzeným masem, česneková máčka, česnekova omacka s uzenym, česneková omáčka recept, česneková omáčka k masu, sýrovo česneková omáčka, cesnekova omacka k uzenemu masu, omáčka česneková, omacka na cesneku, bramborová máčka, omáčka k uzenému masu, uzené maso s česnekovou omáčkou, recept česneková omáčka, omáčky česneková, recepty česneková omáčka, rychlá česneková omáčka, česneková omáčka se smetanou, uzené s česnekovou omáčkou, omáčky k uzenému masu

Suroviny:
česnek, sádlo, mouka hladká, voda, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu