Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žravé řezy

Nadýchaný piškotový korpus, svěží smetanový krém a ovocné želé. Také se můžete po takových moučnících utlouct? Ne nadarmo se jim říká žravé řezy. K dokonalosti je doladí přidání libovolného ovoce, ať už čerstvého nebo kompotovaného.

Hodnocení receptu je 4,9 (62×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majka

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

Velký hluboký plech 45x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 148 kJ /
3 621 kcal
Bílkoviny77,85 g
Tuky159,80 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 794 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy465,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky šleháme s cukrem do světlé pěny, pak přidáme horkou vodu a šleháme ještě 1 minutu. Krok 4: Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 5: Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10-15 minut do zlatova. Necháme vychladnout. Krok 7: Do mísy dáme smetanu, zakysané smetany a moučkový cukr. Krok 8: Ušleháme hladký krém, který vmícháme do želatinového ztužovače, připraveného podle návodu na sáčku. Krok 9: Do krému přidáme pokrájené ovoce a natřeme ho na vychladlý moučník. Krok 10: Šťávu z kompotu dolijeme, abychom měli 250 ml tekutiny a připravíme dortové želé podle návodu. Krok 11: Želé necháme prochladnout a nalijeme ho na smetanový krém. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout.

TIP: Báječné řezy - praktické rady a tipy, inspirace

Zveřejněno 6. 4. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žravé řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qvR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žravé řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qvR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (40)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já nepřidávám žádný ztužovač, jen do našlehané šlehačky přidám zakysanku a 1 vanilkový cukr. Piškot případnou vlhkost vsákne a vše je dostatečně tuhé. Dělám tak často narozeninové dorty, protože se dobře krájí. 😁

Hella: Ano, přesně tak to dělám i já, je to výborné, rychlé a mńamozní a také se dobře krájí.

Podobné řezy jsem dovezla do práce včera na sportovní den v našem domově pro seniory.Sklidily velký úspěch,což samozřejmě potěšilo.:-)Piškotový plát potírám tence marmeládou a ke kysané smetaně přidávám UŠLEHANOU šlehačku a ještě kostku jemného tvarohu.Nejprve krátce ušlehám tvaroh a kysanku a pak jen vmíchám šlehačku.Natřu na piškot,pokladu ovocem a nechám v chladu,klidně i v mrazáku,než si nachystám želatinu.Poleju a podávám.Pozn.-na studeném ovoci želé rychleji ztuhne.

Dana: Přesně tak to dělám i já, napřed našlehám pomalými otáčkami a později rychlejšími kvalitní šlehačku z Rakouska, přidám malé množství ztužovače a potom kvalitní zakysanou smetanu, někdy i bez laktozy, jen občas tvaroh a vanilkový cukr, je to neskutečně jednoduché a velmi chutné. Jsme z jižní moravy, tak tam jezdíme nakupovat téměř vše a nedá se to kvalitou a výběrem výrobků bohužel srovnat!!! Alena K.

Tohle vypadá slibně. Vyzkoušíme - uvidíme. Upeču v sobotu.

výborné řezy...mňamka:yes::yes::yes::yes::yes:

K bodu 6 - šlehačku už našlehanou, nebo teprve ušlehat s tou zakysanou najednou ? Jde to vůbec ?

Iva: já ji ušlehala s kysanou smetanou...

Moc dobré !! :yes:

vinikajicíííííííí :yes: rezy,uplnese po nich zaprasilo:-)):-)):-)):-)):-))

jsou moc moc moc mnam
:-D:-D:-D:-D:-):-):-):-):-):-K:-K:-8:-8:-K

Já tyto řezy peču už několik let,jsou naše jedny z nejoblíbenějších :-p.Můj muž si je přeje pokaždé,když slaví v práci narozeniny nebo svátek a vždy s nimi sklidí úspěch a řezy hned zmizí :-):-!:-!:yes:.Zřejmě ten název-žravé-nedostaly nadarmo.Vyzkoušeli jsme mandarinky,ovocnou směs i ananas (vše kompot)a je to prostě nˇaminka.Zrovna tenhle víkend se na ně chystám:yes:

Naprosto vynikající řezy, zařazuji do pravidelných moučníků :-) Udělala jsem s ananasem z kompotu, příště možná dám malinko méně cukru, ale opravdu dokonalé,lahodné a i po pár dnech piškot stále měkoučký :yes::-):-K

Včera večer, jsem Váš moučníček vyzkoušela, dnes je 6.30 hod ráno a je tam půl plechu, asi máme doma skřítky :-)) Je opravdu výýýborný. Neměla jsem ztužovač, dala jsem tam kousek másla, taky to drží výborně. Fakt skvělá :-D:-D:-D yes::yes:

Výborné, jen je mám ráda s tvarohem :-) Dneska je asi upeču :-p

opravdu bezva,jak moje drahá polovička nemá rád smetany a různé jak on říká patlaniny,tak tentokrát ,,sežral" půl plechu...:yes:

ty růžoví jsou:-D:-))jenže, když jsem je viděla po prvé tak mě připadaly:no::-((:-// a teď jsou:-):yes:

Jsou výborné :yes::yes::yes:

Sú naozaj dobré a jednoduché.Naučil ma ich môj švagor a pečiem ich často,vždy sa hneď minú.Nechápem,prečo by ich niekto nedoporučoval.

Spagetka, Vladi, myslíš, že bych to řekla tak slušně?:-)):-)):-)):-)):-))

Já sice pochopím, že to někdo nedoporučuje, ale dost mi chybí důvod proč :-?:-?:-?:-!:-!:-!Něco jen tak odsoudit,aby se klávesnice neulejvala, mi připadá na recpetech (slušně řečeno) blbé. Přece tohle je o tom si sdělit názory co, jak, proč ano a proč ne.Taky to znám podle jiného receptu - asi jako Paprika, ale proto bezdůvodně nebudu napadat recept.:-?:-!Jak by řekla Jana Remková - tohle mi hlava nebere. ;-)Jani, použila jsem tvoje úsloví, ale sem se naprosto hodí. Nezlobíš se že ne ;-);-)

Dělala jsem je podle trošinku jiného receptu, co mám od kolegyně Haničky. V náplni je tvaroh, šlehačka a zak.smetana. Ovoce jsem použila mandarinky a ananas - oboje čerstvé. Nahoře je čirá želatina. Nemělo to chybu!!! Kdybych mohla dám -5 abych vyrovnala tu hnusnou 5, kterou si tento recept určitě nezaslouží. Dávám 1*

blazet, taky já se přidávám k hodnocení. Tento moučník je dobrý a soustava-nesoustava, akorát váha zapláče.Koukám, že z toho množství blazetových receptů se mi hlava zatočila!:-)):-D:-)):-D takže taky za 1!:-p

tyto řezy znám a peču je často, vždy se povedou.Jsou lehké a lahodné!!!!!!:yes:

vlajda....si jedna z mala, ktora uzna,ze jej recept je uz skutocne v databaze a vymaze ho. vdaka

PEŤO,ŘEZY JSOU NAPROSTO VYNIKAJÍCÍ,HODILA JSEM TI SEM FOTKU ;-):yes:

blazet, jasně že každý má svůj názor ;-) A alespoň vím, že za špatné hodnocení může trávicí soustava. Taky zdravím, pa pa :-)

Poku by to šlo, tento moučník označím znovu "5"... Trávicí soustava ho jaksi nebere - ale to rozhodně není odpověď pro moralistky a jiné - každý máme svůj názor, takže pa pa dámy.. :-)

pro blazet: když něco nedoporučuji, je slušné napsat proč. Jestli se ti to nepovedlo, napiš co se na tom nepovedlo. Ale koukám, že něco zdrbneš a nemáš odvahu dál diskutovat. V tom případě nemá tvúj odsudek naprosto žádnou váhu a je "mimo mísu". olina

Tématické fráze:
želatinové řezy, žravá buchta s ananasem, rezy, žravá buchta s pudinkem, prostřeno jahodové řezy, prudce žravá buchta, žravá buchta prostřeno, nugátové lahodné řezy, žravéřezy, žravá buchta recept s ananasem, vynikající řezy, žravý koláč, lahodné řezy, řezy a buchty, prostřeno jahodové řezy recepty, recept na zravou buchtu, zelatinove zakusky, výborné nugátové řezy, želatinový dort, želatinový řez

Suroviny:
cukr krupice, mouka hladká, vejce, voda, kypřící prášek do pečiva, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, ovoce kompotované, ztužovač želatinový, cukr moučkový, želé dortové, ovoce kompotované, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu