Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 287 kJ / 69 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 0,34 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do masového výpeku, ve kterém nemusí být ani sádlo, ale spíš ten rosol, dáme 2 na kolečka pokrájené cibule, necháme zesklovatět, přidáme 1 lžíci cukru krupice a ještě chvíli karamelizujeme.
Krok 2: Pak na tento základ vložíme zelí bez nálevu, ale vodou nepropláchnuté, aby si zachovalo svoji kyselou chuť.
Krok 3: Promícháme, trochu ho podlijeme vodou a při vyšší teplotě, velmi krátce, pouhých 10 minut podusíme. Pak ho necháme přikryté dalších 20-30 minut tzv. ("dojít").
Krok 4: Dochutíme podle potřeby solí, octem nebo cukrem, jak máte rádi.
Zveřejněno 2. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vymazlené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZoB
Moje poznámka
Vymazlené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZoB
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 25 minutami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 3 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 3 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 6 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 28 minutami
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 34 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Ketynna před 41 minutami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Fredy83 před 1 hodinou
Salát z červené řepy s nivou a ořechy
Dobeska před 2 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 2 hodinami
Bramboráčky
Anickamanicka před 3 hodinami
Domácí langoše
Jurkano před 3 hodinami
Perníčky
horakova654 před 4 hodinami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 4 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se vari zelí,
tepelná úprava kysaného zelí,
jak se vaři zelí,
jak dlouho se dusí zelí,
německé zelí,
jak ohřát zelí,
jak se dusí zelí,
jak dlouho se vari kysane zeli,
recetář príma nápadů,
receptář prima nápadů archiv 2015,
karamelové zelí,
receptář prima nápadů archiv vari,
receptář prima nápadů kysané zelí,
šunkové závitky v rosolu,
zelí v papiňáku,
německý recept na zelí,
jak dlouho se vari zeli,
jak se vari mlade zeli,
proč je kysané zelí měkké,
jak dlouho se dusí zelí?
Suroviny:
zelí kysané,
cibule,
cukr krupice,
sůl,
výpek z masa
Komentáře (17)
A tobě Janull nestačím děkovat.
Zelí je má důležitá potravina. Mám doma ještě několik sklenic německého zelí, dobrého a kvašeného, už tedy vím co s další sklenicí. Včera jsem cvičně spáchal Boršč v pomalém hrnci, a jako vždy z pomalého hrnce, znamenitý. Jen tu myslím už je, přidávat dvoják se nemá.
Každá nová cesta začíná prvním krokem a učit se musíme celý život
Největší můj kuchařský šok do dnešního dne je ten, když jsem zjistila, že kapra na rybí polévku vaří také hodinu v papińáku