Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 338 kJ / 1 754 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,56 g |
| Tuky | 46,66 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 608 mg |
| Sodík | 435 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 269,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme smetanu, rozkvedlané vejce, kůru nebo aroma a vše smícháme dohromady.
Krok 2: Nádobu remosky už předem vyložíme do 2/3 výšky papírem na pečení - z papíru vystřihneme kolečko o něco větší než dno remosky, zmuchláme do koule a pak v remosce rozložíme. Papír by se pak neměl dotýkat horního topného tělesa, připaluje se. Kdo peče v remosce častěji, tak si může vystřihnout z teflonové fólie dno + 2 pásky na obvod mísy a nemusí používat papír.
Krok 3: Vlijeme 2/3 těsta, rozprostřeme nastrouhaná jablka, pokud je třeba tak doslazená mírně cukrem a ochucená skořicí a na jablka rozetřeme zbývající 1/3 těsta. Nádobu přiklopíme víkem, zapneme a pečeme 35 - 40 minut. Čas pečení je jen orientační, přece jen může každá remoska péct trošičku jinak.
Krok 4: Upečenou buchtu po chvíli vyjmeme, necháme na mřížce vychladnout a odstraníme papír. Pocukrujeme na povrchu a podáváme.
Cukru do těsta přidáme podle toho, jak moc sladkou ji chceme. Těsto nebo i jablečnou směs si můžeme i jinak vylepšit, například přidáním rozinek, kokosu, sekaných ořechů, mletého máku, vanilkovým cukrem atd.
Cukru do těsta přidáme podle toho, jak moc sladkou ji chceme. Těsto nebo i jablečnou směs si můžeme i jinak vylepšit, například přidáním rozinek, kokosu, sekaných ořechů, mletého máku, vanilkovým cukrem atd.
Zveřejněno 3. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanová buchta s jablky z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R0WO
Moje poznámka
Smetanová buchta s jablky z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R0WO
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 14 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 16 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 17 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 4 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 5 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 7 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 7 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 7 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 8 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 8 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 9 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 10 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 10 hodinami
Tématické fráze:
buchta do remosky,
buchta s jablky,
jablková buchta,
smetanová buchta,
jablková buchta v remosce,
buchta z remosky,
remoska recepty,
buchta v remosce,
jablecna buchta z remosky,
buchty z remosky,
pečení buchet v remosce,
recepty z remosky,
jablkova buchta remoska,
jablková buchta z remosky,
jablka v k remosce,
jablková buchta do remosky,
buchtu v k remosce,
buchty v remosce,
jablkové řezy do remosky,
recept na buchtu s remosky
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
smetana 12%,
kůra citronová,
vejce,
jablko,
cukr,
skořice
Komentáře (15)
cathleen, alena.kyp: Děkuji za vyzkoušení a krásné fotečky. Jsem moc ráda, že recept nezklamal