Kopřivový špenát
Začátek jara je spojen s pomyslnou očistou, sbíráním planě rostoucích bylin a osvěžení jídelníčku. Z čerstvých štiplavých kopřiv můžete připravit skvělou zeleninovou přílohu na způsob špenátu, která může být skvělou součástí velikonočního oběda.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,60 g |
Tuky | 15,37 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
Moje poznámka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
Nejnovější recepty
Těstoviny s houbami a kuřecím masem
Přidáno před 11 hodinami
Smažená kapusta
Přidáno před 16 hodinami
Smaženice s krupičkou
Přidáno před 17 hodinami
Jablečné řezy s pudinkem
Přidáno před 18 hodinami
Hříbky s rajčaty a tymiánem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec na houbách
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší nadýchané muffiny
mana080 před 37 minutami
Rýžový nákyp se švestkami
martianekk před 1 hodinou
Mramorová bábovka jako od babičky
shirodepressed před 8 hodinami
Pomazánka z uzené makrely s jarní cibulkou
Sahula před 12 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Luceke před 13 hodinami
Lečo jak dělám já
Billis před 14 hodinami
Staročeské kroupy s kapustou a uzeným masem
Dadyna3 před 14 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
JanaPav před 16 hodinami
Cizrnovo-vajíčková pomazánka
michaela.hanusova před 16 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
JanaPav před 17 hodinami
Tématické fráze:
kopřivový čaj příprava,
jak udělat špenát,
špenát recept,
čaj z kopřiv příprava,
jak se vaří kopřivový čaj,
příprava kopřivového čaje,
špenát,
příprava mraženého špenátu,
recepty ze špenátu,
špenat zkopriv,
špenát recepty,
kopřivovej špenát,
spenat.z.kopriv.,
kopřivajako špenát,
špenátzkopřiv,
špenat skopřiv,
kopriivovy,
jak uvařit špenát,
špenát s kopřivama,
jak se vari spenat
Suroviny:
kopřivy,
vejce,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka
Komentáře (22)
Už se na něj těším, hned příští týden na chatě ho udělám.
Přidávám do něj trošku mletého zázvoru a špetičku muškátového oříšku nebo květu.
Komu nevadí specifická chuť kopřiv, tak je raději jen spařte, aby se nezničil vit.C, který pomáhá zajistit, aby tělo železo z kopřiv řádně absorbovalo.
http://bylinky.abecedazdravi.cz/kopriva-dvoudoma-u...