Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zimní ovocný čaj - vařený

S pečeným čajem se setkáváme poměrně často. Vyzkoušejte jeho vařenou variantu. Jejím základem jsou černé bobule, jako jsou ostružiny, josta či bezinky. Ty doplníme o citrusy a libovolné další ovoce dle chuti a sezóny. Koření celek krásně provoní.

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby namáčení citrusů

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby namáčení citrusů)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 497 kJ /
5 377 kcal
Bílkoviny24,42 g
Tuky10,04 g
Vláknina87,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 177,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomeranče a citrony dáme den předem namočit do vody, kterou občas vyměníme. Krok 2: Druhý den z citrusů nastrouháme kůru, zbytek nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přidáme zbytek ovoce. Drobné ovoce necháme vcelku, větší pokrájíme. Krok 3: Přidáme koření. Dle chuti můžeme dát i badyán a celou skořici. Krok 4: Vaříme 40 minut, pak vypneme, přilijeme rum, plníme do lahví (velkých sklenic) a zavíčkujeme. Můžeme otočit jako marmeládu. Víčka musí chytit, aby se čaj nekazil. Krok 5: Na přípravu čaje dáme do hrnečku 3-4 lžičky směsi a zalijeme horkou vodou. Ovoce po vypití čaje můžeme vyjíst lžičkou.

TIP: Jak udělat pečený čaj

Zveřejněno 16. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní ovocný čaj - vařený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPQ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní ovocný čaj - vařený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPQ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jj, taky skladuju vše v mrazáku do té doby, než jsou jablka a pomeranče:yes: Dávám do směsi i méně hezké maliny nebo ostružiny, které se nehodily na poháry nebo zdobení. Čaj je s nimi voňavější :-p

danielle72: recept víceméně lety známý skoro všude, ale jak píšu v Poznámce - původní byl vařený a hlavně ten základ čaje měl být tmavý, do černa.:-)
Za chvíli to zas začne - sbírat si ovoce průběžně, jak zraje, do mrazáku a na podzim pak vařit.

Skvělý nápad :yes::-p

Tématické fráze:
peceny caj z josty, pečený čaj z bezinek recept, recept na pečený čaj z bezinek, kdy sbírat bezinky, vařený čaj, recept, ovoce josta recepty, caj z bezinek, pečený caj ze zimniho ovoce, zimní pečený čaj, vařený čaj z jablek, pečený čaj s bezinkami, recepty z josty, zimní pečený čaj recepty, josta recepty, domácí vařený ovocný čaj, recepty pečený ovocný čaj, recept pečený čaj z bezinek, peceny čaj z bezinek recepty, pečený čaj bezinky recept, recepty zimní čaj s rybízem

Suroviny:
ostružiny, ovoce, koření hřebíček, cukr, rum, badyán, skořice celá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu