Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 561 kJ / 1 090 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 225,84 g | 
| Tuky | 15,27 g | 
| Vláknina | 5,70 g | 
| Cholesterol | 470 mg | 
| Sodík | 852 mg | 
| Sůl | 2,01 g | 
| Sacharidy | 10,66 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Špalek hovězího masa, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Poté maso potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.
	Krok 2: V pánvi zprudka špalek naloženého hovězího masa opečeme, aby se nám zatáhlo. Nachystáme si římský hrnec a vložíme naložený špalek hovězího masa, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve a petržele, lehce podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na střední teplotu.
	Krok 3: Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu a maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60-90 minut (dle stáří kusu dobytka). Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
	Krok 4: Výpek scedíme, přidáme kostku masoxu, a ještě špetku tymiánu pro zesílení chuti. Připravíme si trochu vody, ve které rozmícháme potřebné množství hladké mouky a vytvoříme šťávu ideální hustoty, tedy dle přílohy (rýže - řidší, brambory - hustější). Podáváme ozdobené plátky uvařeného vejce.
Zveřejněno 14. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hovězí pečeně na tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71lQ
Moje poznámka
					
				
Hovězí pečeně na tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71lQ
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 25 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 26 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 30 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hovězí na tymiánu, 
						
						
							hovězí maso na tymiánu, 
						
						
							hovězí pečeně, 
						
						
							jak dlouho péct hovězí, 
						
						
							hovězí špalek, 
						
						
							hovězí na timiánu, 
						
						
							jak péct hovězí maso, 
						
						
							jak dlouho se pece hovezi, 
						
						
							hovězí tymián, 
						
						
							maso na tymiánu, 
						
						
							hovězí pečeně na timiánu, 
						
						
							jak dlouho péct hovězí zadní, 
						
						
							jak dlouho se pece hovezi maso, 
						
						
							hovězí pečen, 
						
						
							jak pect hovězí, 
						
						
							hovězí pečeně na timiánu, 
						
						
							hovězí pečeně s tymiánem, 
						
						
							jak   dlouho péct hovězí, 
						
						
							hovezi a tymian, 
						
						
							pečeně na tymiánu
						
					
						Suroviny:
						
							hovězí zadní, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							tymián sušený, 
						
						
							masox, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							hořčice
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (15)
Ale fotky jsou úžasné už jenom ty si zaslouží bodík