Šmorn - bramborový trhanec
„Šmorn“ je zkomolenina původního německého výrazu schmoren, což znamená smažit či pražit. Toto prastaré jídlo má mnoho podob jak slaných, tak sladkých. Někdo opéká na pánvi, někdo v troubě, někdo na másle, jiný na sádle a pokaždé si pochutnáte.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 599 kJ / 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,35 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmorn - bramborový trhanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y16
Moje poznámka
Šmorn - bramborový trhanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y16
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 3 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 16 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 16 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 16 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 1 hodinou
Polévka s růžičkovou kapustou
Kajkajak před 1 hodinou
Lasagne z cukety
stanik před 1 hodinou
Americké okurky
JiriSeidler před 1 hodinou
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 2 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Simonasesimik před 2 hodinami
Buďáky - buchty se švestkami
Simonasesimik před 2 hodinami
Cuketové zelí
janatka před 2 hodinami
Cuketové halušky
janatka před 2 hodinami
Tématické fráze:
šmorum,
bramborove trhance,
šumavský šmorn,
trhanec recept,
starocesky trhanec,
bramborový trhanec s makem,
trhance s mákem,
trhanec,
trhanec s mákem,
recepty na staročeská jídla šmorn,
šmorum recept,
jídlo trhanec,
šumavský trhanec,
krajová jídla,
recept na smorink,
šmorn-recept,
recept trhanec,
šmourn,
bramborové trhance recept,
staročeské jídlo
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
sůl,
tuk
Komentáře (13)