Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 803 kJ / 1 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,07 g |
| Tuky | 11,70 g |
| Vláknina | 9,50 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 33 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 400,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ryžu si preberieme, dobre opláchneme a pridáme k nej 2,5 pohára/hrnčeka vody.
Krok 2: Do hrnca dáme rozpustiť lyžicu masla/oleja.
Krok 3: Keď sa maslo roztopí pridáme 3 hrste podlhovastej tarhone/rezancov - neuvarených.
Krok 4: Tarhoňu/rezance na masle/oleji opražíme dohneda.
Krok 5: Pridáme ryžu s vodou a dobre pomiešame.
Krok 6: Pridáme soľ.
Krok 7: Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme ryžu variť na najmenšom plameni a najmenšom horáku.
Krok 8: Po 15tich minútach ryža vsiakne vodu, ale necháme ju ešte na najmenšom plameni 15minút a priebežne miešame.
Krok 9: Po 30 minútach od začiatku varenia by mala byť hotová.
Zveřejněno 1. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýže na egyptský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z67Y
Moje poznámka
Rýže na egyptský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z67Y
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 4 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 7 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 23 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 36 minutami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 40 minutami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 44 minutami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 1 hodinou
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 1 hodinou
Kilimandžáro
jahodp před 1 hodinou
BeBe střecha
jahodp před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 2 hodinami
Tématické fráze:
egyptské recepty,
recepty s přílohou rýže,
slovenská rýže,
egyptská rýže s nudlemi,
egypská ryže,
rýže na více způsobů,
slovenska ryza,
egyptské kuře,
jak osmazit ryzi,
slovenska ryže recepty,
způsob vaření rýže,
ako sa vari tarhona,
egyptské nudle,
eyptské kuře,
jak se vari tarhona,
rýže recepty,
recepty z rýže,
jak se jmenuje slovenská rýže,
rýžena jaký způsob,
egyptske vareni ryze
Suroviny:
rýže,
voda,
máslo,
těstoviny tarhoňa,
sůl
Komentáře (20)
ahaa uz chapem Janka pisala po cesky! ja som myslela,ze spagetka nejako pod JanaAli nickom pisala komentar..som to hned nepochopila
spagetka
rezance su nudle, ktore davas do polievky, male kratke tenke nudle
do takto pripravenej ryze davas bud nudle,alebo tarhonu, nezvykne sa davat oboje