Velikonoční kotleta
Vepřová kotleta je kvalitní maso, které můžeme o Velikonocích oživit přidaným vařeným vejcem. Kapsy z kotlety okořeníme a připravíme tak, aby maso nebylo vysušené. Maso, upečené na rajčatovém základu, tak doplňuje lahodná omáčka.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 325 kJ / 317 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 26,04 g | 
| Tuky | 22,68 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 777 mg | 
| Sodík | 298 mg | 
| Sůl | 0,63 g | 
| Sacharidy | 2,10 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do plátků kotlety širokých cca 2 cm uděláme nožem kapsu.
	Krok 2: Nebo můžeme z celé kotlety nakrájet plátky tak, že první asi 1 cm široký plátek nožem nedokrojíme a další stejně široký již odkrojíme. Tím vznikne takzvaný motýlek a nestane se, že nožem nechtěně uděláme v kapse díru.
	Krok 3: Takto vytvořené kapsy z kotlety lehce naklepeme a okořeníme je zevnitř  i zvenčí čerstvě namletou směsí koření se solí. Potřeme olejem a dáme do lednice uležet na 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne.
	Krok 4: Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozpůlíme.
	Krok 5: Vezmeme vepřovou kapsu, maso rozevřeme a vložíme do něj polovinu uvařeného vejce. Okraje kapsy sklepneme paličkou na maso k sobě.
	Krok 6: V pánvičce rozehřejeme olej se zbytky koření, ve kterém byla naložena nakrájená kotleta. Zprudka maso opečeme, aby se zatáhlo.
	Krok 7: Do pekáčku rozprostřeme obsah konzervy s krájenými rajčaty a na tuto směs položíme opečené plněné kapsy.
	Krok 8: Pečeme zakryté cca 30 minut. Pak odkryjeme a ještě asi 15 minut za častého přelévání rajčatovým sosem pečeme.
	Krok 9: Podáváme s rýží nebo bramborem.
Zveřejněno 5. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Velikonoční kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2L6
Moje poznámka
					
				
Velikonoční kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2L6
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 36 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 50 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vepřová kotleta motýlek, 
						
						
							kotleta recept, 
						
						
							velikonoční vepřová kapsa, 
						
						
							recepty z kotlety, 
						
						
							rajče radějov fotky, 
						
						
							kotleta motýlek, 
						
						
							recept kotleta, 
						
						
							kotleta recepty, 
						
						
							mlýnek s kořením j.oliver, 
						
						
							velikonocni korlety, 
						
						
							kotlety, 
						
						
							kotlety recept, 
						
						
							velikonoční vepřová kotleta, 
						
						
							velikonocni plněná kotleta, 
						
						
							top recepty kotleta recept, 
						
						
							recept na kotletu, 
						
						
							recepty s kotlety, 
						
						
							recepty kotlety, 
						
						
							priprava motylkove kotlety, 
						
						
							kapsa z kotlety
						
					
						Suroviny:
						
							kotleta vepřová, 
						
						
							vejce, 
						
						
							rajče krájené s bazalkou, 
						
						
							tymián sušený, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (9)