Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 284 kJ / 2 936 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,19 g |
Tuky | 65,79 g |
Vláknina | 46,85 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 6,51 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 473,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vícezrnný kváskový chléb se sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mq30
Moje poznámka
Vícezrnný kváskový chléb se sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mq30
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí chleba se sádlem,
kváskový rohlík,
vícezrnný rohlík recept,
domací chléb se sádlem,
chléb krkonošský recepty,
vicezrnny kvaskovy chleba,
vícezrnný kváskový chleba recept,
recept na cleba hrnkový,
pečeme s sádlem,
recept na krkonošský chleba,
recepty na kvaskovy cleba,
recept na cleba,
recept vicezrnny rohlik,
vícezrnný chleba,
chléb vícezrnný,
vícezrnný kváskový chléb,
vícezrnný chléb recept,
vicezrnny domaci chleba,
krkonošský chléb,
chleba z pekárny se sádlem
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
sádlo,
mouka chlebová pšeničná,
mouka žitná chlebová,
mouka špaldová hrubá,
kmín celý,
sůl,
vločky ovesné,
kvasnice
Komentáře (9)
1. vypěstuješ sama
2. koupíš sušený např. v DM Drogerii
3. možná prodává vaše pekárna
vypěstování kvásku:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4366
nebo
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=7070
nebo smícháš trochu vlažné vody + žitnou celozrnnou mouku, hustota jako asi na lívance, necháš vzejít do druhého dne, druhý den trochu odebereš, přidáš vody + mouky zase hustota jako na lívance (ne řídký) pozor - druhý den je velmi bouřlivá reakce, a tak jedeš pár dní, odebrané můžeš dávat do chleba, já už pak neodebírám vždycky, občas jen přidám vody a mouky