Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěnky s rýží

Roštěnky s rýží patří mezi klasická česká jídla, která vynikají výraznou omáčkou z výpeku a měkoučkým hovězím masem. V omáčce nechybí ani kousky sterilované okurky a párku, které jí dodávají neodolatelnou chuť a domácí charakter.

Hodnocení receptu je 4,2 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kyslikovic

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 658 kJ /
396 kcal
Bílkoviny17,77 g
Tuky17,05 g
Vláknina10,02 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 1,55 g
Sůl3,70 g
Sacharidy40,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky hovězího masa lehce naklepeme a po okrajích nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Osolíme, opepříme a potřeme tenkou vrstvou hořčice. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa zprudka orestujeme z obou stran. Poté je odložíme stranou a do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Krok 3: Zaprášíme moukou, přidáme mletou papriku a jen krátce orestujeme. Poté zalijeme vývarem, vložíme maso zpět do pánve a pod pokličkou dusíme přibližně 40 minut. Krok 4: Během dušení podléváme. Nakonec přidáme 1 lžíci sójové omáčky, najemno nakrájený párek a kyselé okurky. Krok 5: Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

TIP: Jak udělat domácí houskový knedlík?

Zveřejněno 24. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěnky s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VvE1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěnky s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VvE1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tento recept mě vždy vrátí do dětství a připomene nedělní obědy u babičky😊.

dobrota

ještě to není hotový ale výborný to je už tet :D :yes:

Výborné!!Tohle chutná všem:-)

rozlítaní ptáci :D:D:D to mě pobavilo!

Dělám podobné ale říkám tomu rozlítaní ptáci.:yes::yes:

Tak tohle můžem, to nám chutná vždycky a máš 2.boda:yes:

Tématické fráze:
roštěná s rýží-recepty, hovězí roštěná s rýží, roštěná omáčka s rýží, recepty s rýží, roštěná z vepřového masa z rýží, hovězí roštěnky s rýží, hovězí maso s rýží, vepřové plátky s rýží na způsob roštěněk, roštěnky, veprova roštěná s rýží, roštěná omáčka z vepřového masa, s rýži, roštěnky recept, recept na roštěnky, roštěnka omáčka, roštěná, roštěnky na švédský způsob, hovězí maso s rýží recept, roštěná recept, veprove rostenky s ryzi

Suroviny:
roštěná hovězí, cibule, párky, okurky sterilované, vývar masový, mouka hladká, paprika sušená sladká, omáčka sojová, hořčice plnotučná, pepř mletý, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu