Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 924 kJ / 460 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,72 g | 
| Tuky | 44,91 g | 
| Vláknina | 4,85 g | 
| Cholesterol | 41 mg | 
| Sodík | 382 mg | 
| Sůl | 0,90 g | 
| Sacharidy | 9,97 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na sádle osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na půlkolečka. Já mám ráda v pokrmu z ledvinek výraznou cibulku, takže ji vypeču do karamelova. Cibulku pak z tuku vyberu a dám stranou. Na silně rozpálené sádlo po cibulce vložím na lístečky nakrájené ledvinky a zprudka opékáme.
	Krok 2: Přidáme pepř, větší špetku kmínu a špetku granulovaného česneku. Necháme "připražit", až se kmín rozvoní, tak asi 10-15 minut. Přidáme předem osmaženou cibulku.
	Krok 3: Lehce zaprášíme lžičkou hladké mouky a necháme krátce zasmažit. Pak podlijeme cca hrnkem vody, záleží, kolik chceme mít sosu.
	Krok 4: Lehce provaříme cca 20 minut. Před koncem varu vložíme na proužky nakrájenou sterilovanou červenou kapii a asi 3 lžičky kaparů. Můžeme zakápnout pár kapkami tmavé sojové omáčky pro tmavší barvu sosu.
	Krok 5: Pro chuť přidávám i lžíci kyselého láku z kapie, ale nemusí být. Pokrm dělám v litinovém kastrolu, který nechám hodně rozpálit, lze použít i hlubší pánev nebo wok.
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Ledvinky na kapii a kaparech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RPYw
Moje poznámka
					
				
Ledvinky na kapii a kaparech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RPYw
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							ledvinky na cibulce, 
						
						
							k čemu se používá kapary, 
						
						
							pokrmy z s kapary, 
						
						
							ledvinky recept, 
						
						
							maminčiny recepty ledvinky, 
						
						
							vepřové ledvinky na cibulce, 
						
						
							tmavý sos, 
						
						
							pokrmy s kapary, 
						
						
							recepty z ledvinek, 
						
						
							pokrmy z ledvinek, 
						
						
							ledvinky po kanadsku, 
						
						
							jak pouzit sterilovane kapary?, 
						
						
							k čemu kapary, 
						
						
							ledvinky po kanadsku recept, 
						
						
							vaření syrových ledvinek, 
						
						
							vepřové ledvinky s kapary, 
						
						
							kápie k čemu použít, 
						
						
							recepty wok ledvinky, 
						
						
							kapie sterilovana  prouzky, 
						
						
							karamelova rolada foto
						
					
						Suroviny:
						
							mléko, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							česnek granulovaný, 
						
						
							pepř, 
						
						
							sůl, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							kapary, 
						
						
							mouka hladká
						
					
	
			
	
	
Komentáře (11)
Výsledek: na fotce je něco, co podle mého receptu v životě neupečeš. To je myslím nefér přístup nejen vůči autorovi receptu, ale i vůči těm, kteří ho budou zkoušet.
Opravdu jsem netušila, že se najdou lidé, kteří recept sotva zběžně prohlédnou a už k němu s klidným srdcem vkládají fotku něčeho, co se náhodou jmenuje stejně. Ale máš pravdu, byla to moje chyba, když příště nebudu mít k receptu i fotku, nebudu ho vkládat.
Promiň, že tě můj svítek pohoršil, už to neudělám.
Pokud cizí fotky u svého receptu nechceš, písni si toto do Poznámky velkým písmem, ale......budeš tady asi jediná a tím i dost vyčnívat.
Pardon, že píšu sem, ale na mé vzkazy ani na poznámku v komentářích u svítku nereaguješ.
Díky za bod.