Základní hnědá omáčka
Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme zamrazit a mít ji tak vždy po ruce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 054 kJ / 7 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 680,64 g |
| Tuky | 503,95 g |
| Vláknina | 24,90 g |
| Cholesterol | 1,71 g |
| Sodík | 7,76 g |
| Sůl | 18,84 g |
| Sacharidy | 30,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Základní hnědá omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJ1O
Moje poznámka
Základní hnědá omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJ1O
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 5 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 5 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 10 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 19 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno 18. 12. 2025 15:57:57
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 4 minutami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 26 minutami
Vaječný koňak
Vigousek před 1 hodinou
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 1 hodinou
Tvarohová štola
Pavlina3 před 1 hodinou
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 1 hodinou
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 2 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 4 hodinami
Tématické fráze:
uho omáčka,
uho,
uho omáčka recept,
omačka uho recept,
omáčka uho,
uho recept,
recept na uho omáčku,
základní omáčka,
recept na uho,
základní tmavá omáčka,
recept na hnědou omáčku,
jak udělat hnědou omáčku,
recept uho,
tmava omáčka,
jak ztmavit omacku,
univerzální hnědá omáčka-recept,
jak udelat uho,
uho omáčky,
tmave omacky,
recept na uho omacky
Suroviny:
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
šunka od kosti,
kost telecí,
slanina,
tymián,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
ghee,
olej,
sůl,
madeira
Komentáře (25)
Je to takové zvláštní jídlo, na jednu stranu se tím opovrhuje, jako čímsi školnojídelnovým, na druhou jednoduchost občas má své výhody. A když se nepoužije chemie, tak vlastně neexistuje důvod nadávat na zdravost. Jen ten vzhled...
omáčka neboli uho . cibule olej mouka . a potom byla ještě polévka MNV mrkev nudle voda za kačku deset