Holeček - brambory se zelím. Pro gmptop Miloškovi na přání.

jan.alois Kuchař: jan.alois

Doba přípravy: asi 45 min 6 porcí jako příloha jako hlavní jídlo 4 Přílohy 12 názorů

Suroviny

1 kg brambor počítej oloupané
500 g kysaného zelí
1 velká cibule
2 PL hladké mouky
sádlo podle potřeby
sůl
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vlez do sklepa, do svojeho, a vyber pěkné brambory, asi tolik, kolik jsi naučená vařit. V kuchyni brambory oloupej a podle zvyku pokrájej a dej vařit do osolené vody.

  2. Použij fintu a ustřihni roh u pytlíku toho zelí a vodu vymačkej do hrnku. Zelí dej na prkýnko a nakrájej. Vraž do druhýho hrnce, teda raději kastrolu, a dej také vařit.

  3. Teď nakrájej najemno cibuli a dej ji smažit na sádlo, až bude růžová, hele růžová, ne černá, to by to dopadlo.

  4. Přidej mouku a udělej jíšku. Zamíchej do vařeného zelí a nech provařit, ochutnej, případně přidej krapet cukru.

  5. Ty brambory slej a to zelí štouchej, zamíchej do těch brambor.

  6. Polité na sádle smaženou cibulkou se škvarkama, hami ham. Jinak jako příloha k pečenému masu, ke klobásám a mnoha dalším jídlům.

Poznámka

Placky z toho opékané na sádle a potřené česnekem je také

dobrota. Jo, ještě, čím víc brambor, tím víc zelí se rozumí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 176 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Holeček - brambory se zelím. Pro gmptop Miloškovi na přání.

  • geibri geibri

    :yes:paráda

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Honzíku toto je velká dobrota a Magdalena Dobromila by byla velmi spokojená s popisem receptu - prostě vraz do toho .... Paráda:yes::-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Ivanko, hrubky jsou už opraveny ;-)

    Odpovědět

  • Ivana64 Ivana64

    Četla jsem recept několikrát a hrubky jaksi nenacházím. Ale četla jsem tady od jiných autorů daleko větší "perly". Možná by neškodilo zamést nejprve před svým prahem. :-S
    Yanull, pravdu díš. Ona taková Anuše Kejřová má také osobitý styl. ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Toto jídlo je také moje krevní skupina, proto 7. bod za něj posílám.:yes: A ještě pochvalu za písmené podání, stylem psaní a také svým "kuchařením" mi jan.alois připomíná dobu Magdaleny Dobromily Rettigové, co říkáte,že něco na tom bude ;-):-):-p

    Odpovědět

  • finneta finneta

    tak taky mi to připomnělo lepenici, kterou mám moc ráda. nicméně mě velice mile překvapil popsaný postup - je to krásné osvěžení. proto dávám bod:yes::-D:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky jsem placky ještě nezkoušela :-p:yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Lepenici také můžu !!!
    Ale placky z ní jsem ještě nezkoušela, ani mne to nenapadlo.
    Dík za podnět, vyzkouším, jestli lepenice někdy zbyde.:yes::-O

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • rebeka rebeka

    v podstatě je to lepenice-kočičák..ta čeština dostává od jana.aloise opravdu na frak;-(

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    ... až na ty hrubky celkem dobrý :-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    To znám od babičky :yes: :-p mňam mňam, s jitrnicí:-!:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: brambory se zelím holeček recept holeček jídlo vlez do sklepa recept holeček sekanina magdaleny dobromily retigové holeček recept na holeček bramborovi holecek brambory podle rettigove bramory se zelím jídlo holeček holeček s uzeným masem holeček uzené maso zelí brambory lepenec recepty.cz holeček salát z kysaného zelí podle magdaleny dobromily rettigové lepenice opékaná holecek recepty zeli na holečka

Zapomněl/a jsem heslo